De jeugdleden Dylan Hamers, Maud Teunissen en Ties Velthorst met hun prijzen. Foto: J. ten Böhmer
De jeugdleden Dylan Hamers, Maud Teunissen en Ties Velthorst met hun prijzen. Foto: J. ten Böhmer

Vogeltentoonstelling Kleur en Fleur met veel kampioenen

AALTEN - Door vogelvereniging Kleur en Fleur uit Aalten is op zaterdag 18 en zondag 19 november een vogeltentoonstelling gehouden, in De Driesprong aan Plein Zuid 12 te Aalten. In totaal waren er 247 vogels ingeschreven, die op donderdag 16 november door vijf landelijke keurmeesters zijn gekeurd.

Gesteld mag worden dat de keurresultaten aantoonden dat de aanwezige vogels van goede en enige zelfs van uitstekende kwaliteit waren. Resultaat was een scala aan kampioenen bij de diverse vogelsoorten waaraan op zondag aan het eind van de tentoonstelling de prijzen zijn uitgereikt. Ook drie deelnemende jeugdleden vielen in de prijzen en mochten elk de bijbehorende bekers in ontvangst nemen. De prijs voor de beste vijf vogels van de tentoonstelling werd behaald door Freddie Baten en de prijs voor de beste Derbyvogel door Hans Wevers. De drie beschikbare wisselbekers werden toegekend aan Freddie Baten voor het onderdeel Kanaries, aan Hans Wevers voor de Tropische vogels en aan Felix Teunissen voor de Parkieten. Ondanks de hinder door de wegwerkzaamheden welke aan Plein Zuid en aanliggende straten werden uitgevoerd is de tentoonstelling door veel publiek bezocht en kan worden teruggezien op een zeer geslaagde tentoonstelling.


De Bibliotheek aan Huis

AALTEN/DINXPERLO - Wanneer iemand niet zelf naar de Bibliotheek kan komen door beperkte mobiliteit, ziekte of handicap, dan komt de Bibliotheek naar hem of haar toe. Dat kan zijn vanwege (tijdelijk) beperkte mobiliteit, handicap of ziekte. Aan deze service zijn geen extra kosten verbonden. Men betaalt de normale contributie. Een vrijwilliger van de Bibliotheek komt bij het bibliotheeklid thuis. Tijdens het eerste kennismakingsgesprek geeft men aan wat men graag leest. Men kan lenen uit de hele collectie van de Bibliotheek: boeken, tijdschriften, luisterboeken en boeken met een duidelijke en/of grote druk. Het bibliotheeklid maakt zijn keuze uit de grote hoeveelheid romans, hobby- en fotoboeken of bijvoorbeeld gedichtenbundels of reisverhalen. Men mag maximaal 10 materialen tegelijk lenen. Hiervoor betaalt men de normale contributie. De vrijwilliger komt vervolgens regelmatig nieuwe boeken of andere bibliotheekmaterialen brengen. De Bibliotheek kan zelfs op weg helpen om een geschikt leeshulpmiddel te zoeken. Wie al lid van de Bibliotheek is, kan zich met een telefoontje of mailtje aanmelden voor deze dienstverlening. Dit kan door te bellen met het servicebureau, bereikbaar op 088-0062929 of via een mail naar info@achterhoeksepoort.nl. Wie nog geen lid is, vult het online lidmaatschapsformulier in op www.achterhoeksepoort.nl en geeft in het opmerkingenveld aan gebruik te willen maken van Bibliotheek aan Huis. Voor vragen kan men altijd contact opnemen met het servicebureau.