Met dialect op de koffie bij Erve Kots. Foto: Ruud Hamburger
Met dialect op de koffie bij Erve Kots. Foto: Ruud Hamburger Foto: Ruud Hamburger

Met dialect op de koffie in
teken van feestdagen

LIEVELDE - Op zondag 10 december houdt de Dialectkring Achterhook en Liemers (www.dialectkring.nl) een volgende aflevering van Met dialect op de koffie. Deze keer staat de bijeenkomst in het teken van de komende feestdagen.

Het eerste deel van de morgen zal worden ingevuld door Minus Jentink (Winterswijk). Hij is een regelmatig medewerker aan De Moespot, het tijdschrift van de Dialectkring en hij schrijft hoofdzakelijk gedichten in de taal van zijn streek. Daarna zal Mia Tankink (op de Keijenborg), pastoraal werkster, op de van haar bekende, aansprekende wijze ingaan op kerst.

De bijeenkomst wordt gehouden van 11.00 tot 13.00 uur bij Erve Kots in Lievelde. De entree bedraagt zeven euro per persoon inclusief twee keer koffie of thee. Ook niet-leden van de Dialectkring zijn van harte welkom.


Muzikaal genieten van kerstsfeer bij De Woord

WINTERSWIJK - De blaadjes vallen van de bomen, het wordt weer vroeg donker, de temperatuur daalt en we zoeken met z'n allen binnen de gezelligheid weer op. Lekker bij de kachel, kaarsjes aan. Alles ademt de sfeer van kerst, warm en gezellig, met mensen om je heen die je dierbaar zijn. Wie ook van deze sfeer houdt, kan terecht bij het Christmas Classic Concert bij restaurant De Woord, op zondag 10 december.

Om in te haken op de gezellige sfeer rond kerst organiseert restaurant De Woord een gezellige avond waarbij het culinaire aspect cultureel wordt versterkt. Op 10 december kan men bij De Woord genieten van een viergangen diner onder de muzikale begeleiding van een Christmas Classic Concert. Vanaf 16.00 uur is welkom. De gasten worden ontvangen met een welkomst-aperitief en een hapje. Miriam van Dixhoorn op viool en Peter Westera op piano verhogen de sfeer met hun ambiancemuziek, waarbij ze putten uit een breed repertoire van achtergrondmuziek, zigeunermuziek en licht klassieke muziek.

Aansluitend worden de smaakpapillen geprikkeld door een viergangen diner. Gastheer Volckmar Kroes: "Terwijl u geniet van het speciaal voor deze avond samengestelde menu, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met uw dieetwensen en voorkeuren, wordt u tussen de gangen door verrast door korte concertjes. Henriƫtte van Lith (zang), Miriam van Dixhoorn (alt-viool), Christien Lobeek (dwarsfluit) en Peter Westera (piano) weten met hun brede repertoire bestaande uit de mooiste klassieke kerstliederen hoe ze de sfeer kunnen verhogen. Dit belooft een mooie avond te gaan worden, reserveren, dat kan via de site, is daarom gewenst."


www.dewoord.nl