Gemeente pakt vitaliteit centrum aan

Met subsidie vanuit Provincie Gelderland

Vervolg van de voorpagina

AALTEN - De gemeente Aalten heeft subsidie ontvangen om iets te doen aan de vitaliteit van het centrum van Aalten. Daarvoor wordt nu een plan ontwikkeld.

"De eerste reflex van eigenaren is nog al eens om zoveel mogelijk woningen te willen realiseren", zegt wethouder Kok, "Maar dat is niet altijd voor de hand liggend." Daarnaast is er budget voor een soort centrummanager, CentrumContact genoemd. "Die is de komende twee jaar de verbindende schakel tussen de gemeente en het kernwinkelgebied. Dat moet extra energie geven." Jan ter Haar, de voorzitter van Stichting Aalten Promotie (SAP), zal deze functie op zich nemen, 'actief op pad gaan' en de 'spil en bruggenbouwer' worden.

Plan Bekendijk van start
De gemeente Aalten heeft al eerder geld gekregen voor projecten vanuit de subsidieregeling "Steengoed benutten". Bijvoorbeeld voor de Bekendijk in Bredevoort. Ruim twee jaar geleden meldde Ted Kok dat daar de plannen zouden veranderen. Het was de bedoeling om er minder woningen dan gepland te bouwen. De gemeente wilde in plaats daarvan een deel van het terrein omvormen in een park. Onderdeel van de nieuwe opzet was ook de verplaatsing van de SPAR-supermarkt naar de voormalige knopenfabriek. Dit plan is vertraagd. Daarom wordt met toestemming van de provincie het Steengoed-budget voor het totale project nu gesplitst. "Met de achterkant, met de woningbouw en de aanleg van het park kunnen we nu binnenkort beginnen."