Paul spreekt het team toe in de pauze. Foto: PR

Weer geen winst voor Natare

AALTEN - Afgelopen zaterdag, 18 november, hebben de waterpoloërs van Natare wederom net naast de punten gegrepen. Tegenstander De Grunte wist voorin veel kleine kansen te benutten, waar Natare zelf veel kansen verspeelde. Zeker geen kansloze wedstrijd, maar 8-6 is niet goed genoeg om punten te verdienen.

Na een lange rit naar Hardenberg was de boodschap van vervangend coach Paul Eijkelkamp duidelijk: spelen met passie, laat zien dat er gif in zit. De afgelopen weken ontbrak het met name in de aanval inderdaad soms aan overtuiging. Binnen de eerste minuut wist Tom dan ook te scoren door in de aanval door te blijven gaan zelfs met de keeper en verdedigers op z'n nek. Hoewel hij dit in de tweede periode nog een keer deed, bleef het voor Natare daarbij terwijl De Grunte al op vijf doelpunten kwam.

Dankzij een strakke verdediging door Imko had De Grunte het voorin niet makkelijk, maar Natare zelf wist ook maar één kans in de derde periode te benutten. Deze kwam van John die vanaf de linker vleugel tijdens een man-meer situatie strak inschoot, maar de stand kwam toch niet verder dan 6-3. Met nog één periode om de achterstand goed te maken gingen de heren er toch nog vol tegenaan. Dankzij een paar belangrijke reddingen van keeper Timo en een strakke vrije bal en prachtige backhand van aanvoerder Wilmar, kwam Natare weer terug in de wedstrijd. Met 6-5 was tenminste een gelijkspel toch zeker binnen handbereik.

In een volgende aanval werd de arm van Wilmar echter tijdens het schot geblokkeerd, met een pijnlijke blessure in de schouder als gevolg. Na een tegendoelpunt wist John nogmaals een man-meer situatie te benutten, maar kwam Natare op het eind toch doelpunten te kort. Terwijl Wilmar direct na de wedstrijd bij de eerste hulp foto's liet maken wachtte de rest van het team in spanning in de teambus op hun aanvoerder. Broodjes kroket en bier maakten het wachten enigszins draaglijk. Vooralsnog lijkt de schade mee te vallen en lijkt er niks gebroken te zijn. In de volgende wedstrijd zijn de heren van plan wel punten te pakken, dan speelt Natare thuis tegen hekkensluiter De Berkelduikers.

Wedstrijd AZSV-Huizen gestaakt

AALTEN - De wedstrijd AZSV-Huizen is gestaakt door scheidsrechter Mike de Bruijn uit Nootdorp vanwege de val van de assistent-scheidsrechter.

In de twaalfde minuut kwam assistent-scheidsrechter Jeroen Pieterse ongelukkig ten val waarbij hij mogelijk een enkelfractuur opliep. Vervolgens werd de ambulance gebeld, maar op het moment dat Pieterse naar het ziekenhuis werd vervoerd waren er al 40 minuten verstreken. Dat zou betekenen, dat de wedstrijd pas tegen vijf uur afgelopen zou zijn. Dan zou het niet meer licht genoeg zijn om de wedstrijd uit te spelen op het hoofdveld van AZSV, dat niet over een lichtinstallatie beschikt.

Derhalve besloot de Bruijn in overleg met de beide clubs en een vertegenwoordiger van de KNVB om het duel definitief te staken. Het restant van 79 minuten zal waarschijnlijk in februari worden gespeeld en, het spel wordt hervat bij een 0-0 stand.