Een moment uit de wedstrijd van AD tegen OBW. Foto: PR
Een moment uit de wedstrijd van AD tegen OBW. Foto: PR

Opnieuw verlies voor AD'69

AALTEN - AD'69 vond vandaag OBW op zijn weg, de gemeenschappelijke historie tussen beide clubs staat op een wit vel papier geschreven want nimmer troffen beide elkaar. Voor de wedstrijd was de stand dusdanig dat OBW een treedje hoger stond dan AD'69 met slechts één punt voorsprong. AD'69 kon deze feestelijke dag wellicht omlijsten met een winst waardoor het weer een stijgende lijn zou oppakken na drie verliespartijen, waaronder de bekerwedstrijd tegen AZSV. OBW heeft daarentegen zijn eigen ambitie en dat is met een jong team gaan bouwen aan iets moois, de trainer gaf aan met zijn team binnen drie jaar in de eerste klasse te willen acteren en daarmee moest AD'69 het vandaag gaan doen. Het lukte AD echter niet om de feestelijkheden rondom de officiële ingebruikname van het nieuwe hoofdveld op te luisteren, het verloor met 1-4.

De wedstrijd startte met Michiel Ebbers in de basis, vorige week nog ingevallen tegen de bekerwedstrijd tegen AZSV maar nu voor het eerst sinds maanden weer startend in de basis. Te vroeg voor een hele wedstrijd zou later blijken maar de weg terug is ingezet. Blijft Tom Elferink over als enige chronisch geblesseerde. Tijdens de eerste helft was het al snel duidelijk dat OBW verstandiger met het balbezit omging en dat AD'69 moeite had om balbezit om te zetten naar doelrijpe kansen. Maar ook in de verdediging liep het niet optimaal, dat leidde in de twintigste minuut tot balverlies toen AD de bal niet onder controle kreeg en OBW dankbaar de bal in bezit kreeg en deze via de kruising achter Erik Heuvel in het net kreeg. De 0-1 was een feit en hier zou het niet bij blijven want slechts vier minuten later was het voor OBW weer raak toen de organisatie bij een cornerbal compleet faalde in de dekking en waar de kleinste man van het veld de bal plotseling op zijn kruin kreeg en deze ook nog een richting mee kon geven, helaas voor AD de verkeerde en voordat AD de 0-1 had kunnen verwerken stond de 0-2 alweer op het scorebord.

Toch kreeg ook AD zijn kansen, slechts twee minuten later bracht Dylan Bauhuis na een solo naar het zestien-metergebied zowel Nick Ebbers alsmede Tim Bennink in stelling maar balcontrole was vandaag een heikel punt en dus werd deze kans om zeep geholpen. Te vaak kwam het voor dat OBW de bal met een gedachte afspeelde daar waar AD vaak op de gok de bal naar voren speelde en de kans op succes nauwelijks aanwezig was. Met 0-2 zochten beide teams de kleedkamer op en werd de leeg gespeelde Michiel Ebbers gewisseld voor Luuk Heijink.

In de tiende minuut na rust was het bij een cornerbal dat OBW in balbezit kwam en eenvoudig de 0-3 kon scoren. De aansluitingstreffer liet niet lang op zich laten wachten, drie minuten later wist Luuk Heijink met een kopbal die tergend lang hoog bleef hangen en op tijd onder de lat verdween de 1-3 te scoren. Geel was er voor Sven Breukelaar die net buiten het zestien-metergebied zijn tegenstander noodgedwongen moest stoppen, de vrije trap leverde geen nadelige gevolgen voor AD op. Wat wel onnodig was de vijfde gele kaart voor Robin Raben na een op zich correcte sliding waarbij hands werd gezien door de scheidsrechter. Niet het hands maar de reactie op de beslissing van de scheidsrechter was de aanleiding voor de gele kaart die dus een schorsing voor de volgende wedstrijd inhoudt.

Emre Topal verving Recep Kaya in de 70ste minuut in een fase waar AD meerdere vrije trappen en cornerballen kreeg welke allemaal ongelukkig werden verwerkt. Geen goede balcontrole of gewoon pech zorgden dat er geen goal aan AD zijde viel. Inmiddels was Robin Raben vervangen door Roel Penterman, dit vlak voor de ultieme kans op 1-4 waar OBW, een aanval over links leidde tot een schot op de kruising. Deze keer had AD nog het geluk aan zijn zijde maar het geluk was van korte duur want welgeteld 60 seconden later werd de eindstand van 1-4 toch nog een feit toen de bal bij een nieuwe aanval van OBW nu wel het net wist te vinden. Weliswaar zat er een groenwit been tussen het schot en het net welke de schootsbaan beïnvloedde, maar de 1-4 was niet te vermijden. AD'69 is nog niet in de gevarenzone maar moet wel in elke volgende pot het gevecht aangaan om niet meer punten te verspelen. De eerste mogelijkheid is bij de volgende wedstrijd, uit tegen VVO in Velp.


Gerenoveerd hoofdveld AD'69 officieel in gebruik genomen

AALTEN – Op de zonnige maar frisse zondag 19 november werd onder toeziend oog van zo'n dertig sponsoren de officiële handeling verricht voor de ingebruikname van het gerenoveerde hoofdveld van AD'69. Bert van Asselt van hoofdsponsor GUV, Jacco Hofmeijer van Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek en wethouder Gerard Nijland knipten een groen lint door onder een boog van groene en witte ballonnen.

Door Karin Stronks

De sponsoren werden hartelijk ontvangen in de bestuurskamer van AD'69, koffie, thee en heerlijke cupcakes stonden klaar. Een kwartier voor aanvang van de wedstrijd tussen AD'69 en OBW wandelde het gezelschap naar de boog van groene en witte ballonnen om getuige te zijn van de officiële ingebruikname van het gerenoveerde hoofdveld. "Niet alleen het veld is vernieuwd, ook vrijwel alle reclameborden en de dug-outs zijn nieuw. Dit is een prima basis voor het nieuw aan te leggen sportpark Zuid", spreekt Raimond Smit, voorzitter van AD'69, niet zonder trots. AD heeft vorig jaar meegedaan met 'De Grote Grasmatch' actie van de firma DCM. De club die de meeste streepjescodes van DCM verpakkingen wist in te leveren maakte kans op de hoofdprijs: een nieuw natuurgrasveld ter waarde van 35 000 euro. De AD aanhang sloeg aan het knippen en plakken, AD leverde 4756 streepjescodes in, goed voor de hoofdprijs. Het resultaat, een geheel gerenoveerd hoofdveld, werd op zondag 19 november officieel in gebruik genomen. Het veld is voorzien van een O2 toplaag. Deze laag garandeert onder andere stabiliteit en een goede waterafvoer. Wethouder Gerard Nijland feliciteerde AD met het prachtige door Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek vernieuwde hoofdveld, de nieuwe reclameborden, doelen en dug-outs met een frisse moderne uitstraling. Hij roemde het vrijwilligerswerk van veel AD-ers die dit mede mogelijk hebben gemaakt. De spelers van AD'69 en OBW liepen het veld op door een dik groen/wit rookgordijn. AD'69 moest deze eerste wedstrijd op het vernieuwde veld een nederlaag incasseren, de ploeg verloor met 1-4...


Jacco Hofmeijer (links), Bert van Asselt en wethouder Gerard Nijland verrichten de openingshandeling. Foto: Kitty Mager