Fotobijschrift: In Catch me if you can zit de FBI achter meesteroplichter Frank Abagnale Junior aan. Bart Mekking (midden) speelt een van de agenten. Foto: Sanne Wevers
Fotobijschrift: In Catch me if you can zit de FBI achter meesteroplichter Frank Abagnale Junior aan. Bart Mekking (midden) speelt een van de agenten. Foto: Sanne Wevers Foto:

Aaltens talent schittert in Catch me if you can

AALTEN - Van 23 tot en met 26 november staat het WMT in Theater De Storm met de musical Catch me if you can. Een musical met prachtige muziek, showdans en een flinke dosis humor. Een aantal grotere rollen wordt gespeeld door Dennis van Zutphen en Bart Mekking en de muzikale leiding is in handen van Gerben Kruisselbrink.

De musical Catch me if you can is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en bekend van de gelijknamige film met Leonardo DiCaprio en Tom Hanks in de hoofdrollen. "Het verhaal speelt zich af begin jaren '60. De jonge, charismatische Frank William Abagnale Junior wordt op de luchthaven opgepakt door FBI-agent Carl Hanratty. Jarenlang vervalste Frank zijn papieren. Hij geeft zich onder meer uit als piloot, arts en advocaat. Hij omringt zich graag met mooie vrouwen en houdt er een dure levensstijl op na. De schone schijn spat werkelijk van het toneel en hij pakt iedereen in. Op theatrale wijze vertelt Frank zijn levensverhaal en neemt hij het publiek mee in deze feel-good musical voor het hele gezin", aldus Bart Mekking.

Bankfraude en vervalsing
Zelf speelt Bart een van de FBI agenten die jaren lang achter Frank Abagnale Junior aanzaten. Bart: "Ik maak onderdeel uit van het team van Carl Hanratty. Hij is het hoofd van de F.B.I afdeling bankfraude en vervalsing. Hij is erg bevlogen in deze zaak en wil Frank koste wat het kost te pakken krijgen. Wij nemen hem echter niet heel serieus en steken geregeld de draak met hem, omdat hij deze zaak ziet als zijn levenswerk." Dennis van Zutphen speelt de rol van Roger Strong, de vader van Franks's vriendinnetje Brenda. Dennis: "Brenda is het enige kind van mij en mijn vrouw Carol. Wij houden dan ook goed in de gaten met wij zij thuis komt. Wij zijn een typisch Amerikaans gezin, dat van gezelligheid houdt en sluiten Frank Connors –zoals hij zich dan noemt - direct in onze armen. Mijn vrouw ziet hem als de ideale schoonzoon, maar ik heb al redelijk snel door dat er iets niet klopt aan zijn mooie verhalen."

Nederlandse première
Deze nieuwe Broadway musical beleeft in Winterswijk zijn Nederlandse première. Een hele eer voor een amateurgezelschap. De musical is speciaal voor het WMT vertaald in het Nederlands. Muzikaal leider Gerben Kruisselbrink: "De zestienkoppige bigband die de musical muzikaal begeleidt, heeft er een pittige kluif aan. Jazz, Latin, rock en ballads wisselen elkaar in een rap tempo af. Ook voor de leden van het WMT is deze musical een uitdaging qua zangstijl. Jazz hebben we nog niet eerder gezongen en dat is toch echt wel wat anders dan musical- of popmuziek. De muziek is echter heel toegankelijk en ligt lekker in het gehoor. Het is echt een muzikaal feestje."

Kaartverkoop
Catch Me If You Can is te zien van donderdag 23 tot en met zondag 26 november. Kaarten kosten 33,50 euro (inclusief garderobe en pauzedrankje) en zijn te koop via 0543-519285 of www.theaterdestorm.nl