Ook konijnen te zien in Bocholt. Foto: PR
Ook konijnen te zien in Bocholt. Foto: PR Foto:

Euregio kleindiershow met record aantal dieren

BOCHOLT – In het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 november wordt in Bocholt de Euregio kleindiershow gehouden. Een record- aantal dieren staan tentoongesteld in de Aa-See-Halle.

Door Karin Stronks

"Door de unieke samenwerking tussen vier Europese landen en het open karakter van de kleindiershow worden er zo veel dieren ingebracht, ruim 1500 dieren! We hebben 2300 vierkante meter ruimte tot onze beschikking, de hallen worden sfeervol aangekleed en voorzien van kooien met drink- en voerbakken. Er zijn 25 keurmeesters aanwezig om alle dieren aan een keuring te onderwerpen. Dat moet wel, ze mogen maximaal 65 tot 70 dieren per persoon keuren. Zo'n 25 tot 30 actieve clubleden helpen mee om dit evenement mogelijk te maken!" Aan het woord is Jan Aarnink, voorzitter van de kleindier-tier-vereniging (KDTV) Euregio.

De eigenaren en de dieren komen uit Duitsland, Nederland, Denemarken en België. Gevederde dieren zijn veruit in de meerderheid maar er zijn daarnaast tientallen konijnenrassen te bewonderen. Vrijdagavond 24 november wordt de show officieel geopend, op zaterdag de 25ste kunnen bezoekers terecht van 10.00 tot 18.00 uur, op zondag 26 november van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 2,- euro, kinderen tot twaalf jaar mogen gratis mee.

De Euregio kleindiershow omvat dit jaar de hoofdclubshow van de Java krielen Duitsland en de districtsshow van de Sussex en Sussex krielen van de groep Rheinland/Westfalen. Met name de show van de Java-club wordt volgens Aarnink een ware happening. Er worden ruim 800 dieren verwacht, dat is voor Nederlandse begrippen een gigantisch aantal. "Verder zijn er duiven, kalkoenen, eenden, (dwerg)hoenders en konijnen te zien. Met 1500 dieren hebben we een recordaantal dieren gehaald, waarmee we een van de grootste tentoonstellingen zijn in onze regio en de grootste in Kreis Borken", aldus Aarnink.

Hij voegt toe: "Ja inderdaad, het kost veel tijd en inzet van onze actieve leden om deze show mogelijk te maken. Dit is de negende editie van de Euregio kleindiershow, als er één achter de rug is beginnen we meteen al weer na te denken over de volgende. Vrijwel alle materialen en benodigdheden hebben we in eigen beheer. We proberen met name jonge mensen te enthousiasmeren. Daarom houden we de entreeprijzen laag, met hulp van sponsoren uit de hele regio, ook uit Duitsland, lukt dat en daar zijn we blij mee!"


www.euregioshow.eu