Zuidafrikaan Henno Havenga, winnaar van de 15 kilometer, in actie op de Gesinkbult. Foto: Tim te Brake
Zuidafrikaan Henno Havenga, winnaar van de 15 kilometer, in actie op de Gesinkbult. Foto: Tim te Brake

Veel persoonlijke records op derde Boekeldercross

DALE - Hij is nog maar drie-en-een-halve turf hoog, maar Justus was wel weer van de partij. Evenals Jan, die voor de derde keer op rij zijn tijd verbeterde op de vijf kilometer en toch al 77 lentes jong is. Daarnaast verschenen er nog 400 atleten aan de start van de derde run van de Boekeldercrosscompetitie. Het was grijs en droog, maar er stond wel een frisse novemberwind.

Desondanks regende het persoonlijke records op het pittige traject in het Daalse land. Om de jongste talenten op weg te helpen, had AVA`70 niemand minder dan twaalfvoudig nationaal kampioen Thijmen Kupers uitgenodigd. De uiterst sympathieke atleet op de middellange afstand nam alle tijd voor een interview, een fotoshoot en het verrichten van het startschot. De topatleet had een bijzonder positief effect op de dappere strijders van de 1000 meter, want er werd geweldig hard gelopen. Thom Berkelder was weer sneller dan vorige week maar kwam op de meet drie-honderdste van een seconde tekort voor de winst. Luuk de Weerdt scoorde de derde tijd. Bij de meisjes wist Amber ter Horst de stijgende lijn door te zetten en werd derde in 4,24 minuten. Michiel Wellink pakte bij de twee kilometer voor de derde keer op rij de winst, maar moest hier wel tot aan de finish voor strijden. Lenn Posthumus veroverde de derde positie.

Bij de meisjes was Noa Luijmes met 8,16 minuten de snelste en bleef clubgenote Annelot twee tellen voor. De race bij de vijf kilometer ging weer eens supersnel, met name aan kop. De ARGO-trein toonde zich oppermachtig en met name Bob te Lindert toonde zijn grote vorm. Als eerste atleet dook hij op het selectieve parcours van vijf kilometer onder de zestien minuten en finishte in een prachtige tijd van 15,50 minuten. De jonge AVA`70-atleet Björn Rossel leverde eveneens een puike prestatie, door als negende te finishen in 18,34 minuten. Bij de Dames scoorde Paula Verwaaijen de zevende tijd en was hier zeer content mee. Op de tien kilometer liep Jerrel Balke knap naar een positie in de subtop. Cindy Brussé won de wedstrijd bij de Dames voor de derde keer op rij en toonde daarmee haar kracht overduidelijk aan. Dit keer liep ze de twee ronden in een tijd van 43,55 minuten. Een schitterende winnaar op de vijftien kilometer bij de derde Boekeldercrosswedstrijd. Henno Havenga, afkomstig uit Zuid-Afrika, kwam, zag en overwon. In een prachtige stijl soleerde de atleet naar een schitterende eindtijd van 55,20 minuten. Klaus Schlüter uit het Duitse Ellewick werd op korte afstand fraai tweede. Kersverse vader Mark Geesink werd vierde en dat is een mooie prestatie na enkele onrustige dagen.

Het klassement begint al behoorlijk vorm te krijgen, maar er is nog niets beslist. Zaterdag 25 november vindt de grote finale plaats en daarna worden de prijzen uitgereikt. Vrijwilligers van AVA`70 zullen uiteraard alles op alles zetten om er een prachtige laatste Boekeldercross van te maken.


Nieuwe dug-outs van sv Bredevoort
officieel geopend

BREDEVOORT - Onlangs heeft sv Bredevoort de vier nieuwe dug-outs officieel in gebruik genomen. De maker van de oude dug-outs, Engelbert Ebbers, heeft de openingshandeling voor zijn rekening genomen.

De oude gemetselde dug-outs waren aan het einde van hun leven gekomen en dreigden onveilig te worden. Ze werden 38 jaar geleden gebouwd en hebben hun dienstjaren er dus wel op zitten. Na goed overleg is besloten om nieuwe dug-outs te plaatsen. Er is gekozen voor het type De Luxe. De plaatsing ervan was echter alleen mogelijk door een flink stuk zelfwerkzaamheid en dankzij een aantal sponsoren. De vrijwilligers hebben de handen uit de mouw gestoken en de oude dug-outs gesloopt en afgevoerd om vervolgens een mooie funderingsplaat te storten om de nieuwe op te zetten. Hierin zijn de sponsors Prinsen Sloopwerken en Boekelder Betonboren ook actief geweest. Daarnaast hebben diverse sponsoren, waaronder GUV Uitvaartzorg en Vakantiepark De Twee Bruggen, geholpen om deze nieuwe dug-outs financieel mogelijk te maken. Sv Bredevoort bedankt alle sponsoren hartelijk voor hun zinvolle bijdrage.


De officiële handeling werd verricht door Engelbert Ebbers. Foto: PR