Na vier minuten waren de campingkaarten uitverkocht. Foto: PR Zwarte Cross
Na vier minuten waren de campingkaarten uitverkocht. Foto: PR Zwarte Cross Foto:

Recordaftrap kaartverkoop Zwarte Cross

ACHTERHOEK - Vanochtend, zaterdag 18 november, om 11.00 uur startte de voorverkoop voor de 22ste editie van de Zwarte Cross. Na vier minuten waren de campingkaarten uitverkocht, na 33 minuten gingen de laatste dagkaarten voor de zaterdag over de toonbank en na drie uur werden ook de laatste zondagkaarten verkocht.

Dit betekent dat er 25.000 mensen van 12 juli tot en met 15 juli op de camping zullen verblijven en 65.000 bezoekers op de zaterdag en zondag aanwezig zullen zijn. Op het moment van versturen van dit persbericht worden er nog volop vrijdagkaarten besteld. De organisatie, Feestfabriek Alles Komt Goed BV, verwacht deze dagkaarten uiteindelijk ook uit te verkopen. De Zwarte Cross 2018 vindt plaats op 12, 13, 14 en 15 juli in Lichtenvoorde.

De eerste programmanamen zullen op 7 december bekend gemaakt worden. Toch worden kaarten nu al volop gekocht.

Festivaldirectrice Tante Rikie verklaart: "Ik beschouw dit als een enorm compliment. Het blijkt dat de bezoekers een groot vertrouwen in ons hebben. Ze gaan ervan uit dat er een sterk programma zal staan. Ik kan alle bezoekers verzekeren dat ik en mijn medewerkers er alles aan zullen doen om deze verwachtingen waar te maken."


Sterkste daling WW in Achterhoek

ACHTERHOEK - Het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek is bijna een kwart lager dan een jaar geleden. Dat is de sterkste daling in Gelderland. De WW in de bouw is in een jaar tijd meer dan gehalveerd, maar ook in veel andere sectoren is de daling sterker dan gemiddeld in Gelderland.

Eind oktober telde de Achterhoek 5.414 WW-uitkeringen. Dat is 3,6% minder dan een maand geleden en deze maand de sterkste daling van alle Gelderse arbeidsmarktregio's. Vergeleken met een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen 24,4% lager dan een jaar geleden. Ook dat is een sterkere daling dan in de andere Gelderse regio's. Sterker ook dan de landelijke daling van 18,2%.

Het aantal WW-uitkeringen daalde in de Achterhoek in alle sectoren. De daling in de bouw valt het meeste op, omdat het aantal uitkeringen in een jaar tijd meer dan gehalveerd is. Maar ook in veel andere sectoren is de ontwikkeling van de WW in de Achterhoek gunstiger dan gemiddeld in Gelderland.

Van de grotere sectoren gaat het dan vooral om gezondheidszorg & welzijn, industrie en zakelijke dienstverlening. Minder sterk dan gemiddeld is de daling in onder meer de handel en bij uitzendbedrijven.