Zanggroep De Glazen Boterham sluit de Movember-actie op donderdag 30 november af. Foto: Karin Stronks
Zanggroep De Glazen Boterham sluit de Movember-actie op donderdag 30 november af. Foto: Karin Stronks Foto:

De Glazen Boterham sluit af met 'moos en wos'

AALTEN - Dat de snorrenactie van de zes zangers zoveel teweeg zou brengen, hadden ze niet kunnen vermoeden. Dat er nu al 2200 euro op de teller staat, voor het onderzoek naar prostaatkanker, overtreft alle verwachtingen. In deze 'Movember-maand' zijn er allerlei uitdagingen aangegaan zoals het aantal gelopen km op het werk verdubbelen, meedoen met de Boekeldercross, rondjes fietsen om het plantsoen, zingen op verjaardagen, elke dag een gedicht schrijven over de snor, enzovoorts. De laatste uitdaging vindt plaats op donderdag 30 november, rondom het Beatrixplantsoen in Aalten. Op die dag is de afsluiting van de actie, vanaf 18.00 uur.

Eén van de zangers,Theo, gaat z'n uitdaging afronden met dertig rondjes fietsen om het Beatrixplantsoen. Hij heeft er dan 450 rondjes ( 65.1 km) op zitten. Het startsein wordt gegeven met een oud Iers strijdlied, gezongen door de Glazen Boterham. Het plantsoen wordt op alle hoeken verlicht en als het een beetje meezit gaat de midwinterhoorn hem ondersteunen samen met vele vrienden en bekenden. De Glazen Boterham nodigt iedereen uit om 'Theetjen' bij deze unieke uitdaging aan te moedigen. Belangstellenden worden verzocht om te voet of met de fiets te komen.

Bij het plantsoen staat een tent, waarin 'moos met wos' wordt geserveerd, gesponsord door Koos Prins Groente en Fruit en door keurslager Gleis. Er is een gezellig vuurtje voor de koukleumen. Koffie is er ook natuurlijk, verzorgd het Karpermeer. Verder gaf financieel adviesbureau Wassink te Winkel de actievoerders een mooi steuntje in de rug. Ook zal er een warm vuurtje zijn voor de sfeer en de koukleumen.

Er staat natuurlijk ook een Movember-donatiebus om de actie op deze laatste avond te ondersteunen, onder het motto: 'Om zes uur geet de tente los; geniet van 'moos met wos'. Startsein voor de dertig rondjes van 'Theetjen' is om 18.30 uur, en rond 19.00 uur worden er misschien nog wel een paar snorren geschoren voor het goede doel. Het evenement wordt om 19.30 uur afgesloten.


Vrijwilligers gezocht voor lichtjesroute

DALE - Ook dit jaar willen Jan en Joke Mateman weer een kerstlichtroute organiseren bij landgoed Eppink aan de Romienendiek 4 in buurtschap Dale.

De medewerking van vrijwilligers is hierbij hard nodig. Jan en Joke zoeken mensen die willen helpen met het plaatsen van de glazen potten en het aansteken van de waxinelichtjes, voor het schenken van chocolademelk en vrijwilligers die willen meewerken aan het kerstspel. Te denken aan herders, grenswachters, een herbergier, wijzen, engelen, Jozef/Maria én een pasgeboren kindje. Op zondagmiddag 26 november om 14.30 uur kunnen vrijwilligers zich opgeven, dan wordt een informatiebijeenkomst op de deel van de boerderij gehouden. Belangstellenden die niet op deze bijeenkomst aanwezig kunnen zijn mogen zich telefonisch aanmelden om te helpen, tel: 0543-473502. Een mailtje sturen kan ook naar e-mail adres info@landgoedeppink.nl.


                                        

De sfeervolle Lichtjesroute kan alleen doorgaan als er voldoende medewerkers zijn. Foto: Jan Oberink