Hans de Graaf heet de aanwezigen welkom. Foto: Leo van der Linde
Hans de Graaf heet de aanwezigen welkom. Foto: Leo van der Linde Foto:

Herinrichting Prins Maurits Driehoek gestart

BREDEVOORT - Woensdag 15 november vond de starthandeling plaats van de herinrichting van de 'Prins Maurits Driehoek', een terrein op de hoek van Prins Mauritsstraat en de Winterswijksestraat. Vanuit de buurt van de zogenaamde 'timp' aan de Prins Mauritsstraat kwam bij Bredevoorts Belang het verzoek binnen om iets te doen aan dit stuk grond, dat er nogal troosteloos bij lag.

Na overleg met de bewoners van de Prins Mauritsstraat heeft Bredevoorts Belang met de gemeente Aalten overleg gevoerd over herinrichting. Het perceel is eigendom van de gemeente en wordt nu tegen een symbolisch bedrag gehuurd. Er is een plan opgesteld om het stuk grond nieuw in te richten en wel zodanig dat er een aangenaam rustpunt voor wandelaars en fietsers ontstaat. Het punt biedt een mooie aanblik op de molen De Prins van Oranje. Op het lage stuk grond komt een salamanderpoel en een passende meidoornhaag om de hinderlijk in het oog springende keerwanden te bedekken. Op een hoger gedeelte zijn aan een paar fruitbomen gedacht. Een bankje in het midden kan bezoekers naar dit uitkijkpunt lokken.

Hans de Graaf, voorzitter van Bredevoort Belang, heette de aanwezigen van harte welkom. Hij vertelde: "Bredevoorts Belang zet zich in om onder andere de onmiddellijke omgeving van Bredevoort te laten aansluiten bij het historisch karakter van het stadje. De start van de herinrichting van de Prins Maurits Driehoek past goed in dit geheel."

Vervolgens plantte wethouder Ted Kok samen met 'Prins Maurits', een rol van stadsgids Hans Piek, een appelboom. Binnenkort worden ook nog drie wilgen geplant. Eind januari moeten alle werkzaamheden voltooid zijn; of dat lukt is afhankelijk van de weersgesteldheid.

Het geheel wordt bekostigd met provinciale subsidie. Ook van de Stichting SAAP (Samenwerkend Actief Aaltens Platteland) ontving Bredevoorts Belang een financiƫle bijdrage. De buurtbewoners gaan het perceel onderhouden, volgens Bredevoorts Belang een bewijs van de betrokkenheid van burgers bij het groen het landschap in hun buurt.

De buurtbewoners toonden hun blijdschap na het planten van de boom met het schenken van een kruidenbittertje voor de aanwezigen. (Bijdrage: Leo van der Linde)


Wethouder Ted Kok en 'Prins Maurits', oftewel stadsgids Hans Piek, planten samen de appelboom. Foto: Leo van der Linde