Rob Driessen bij Achterhoeks Kunstcafé. Foto: Geek Zwetsloot
Rob Driessen bij Achterhoeks Kunstcafé. Foto: Geek Zwetsloot Foto:

Lezing: 'De vele gezichten van Art Deco' door Rob Driessen

AALTEN - Rob Driessen geeft op woensdag 29 november een lezing over de vele gezichten van Art Deco bij Achterhoeks Kunstcafé.

Als afsluiter van het 5-jarig bestaan van het Achterhoeks Kunstcafé geeft kunsthistoricus Rob Driessen een lezing over de vele gezichten van Art Deco. De in Aalten geboren Rob, telg van de familie Driessen’s Textielindustrie, heeft als specialisatie toegepaste kunst en design vanaf 1860. Wellicht kent men Rob Driessen van het AVRO/TROS televisieprogramma ‘Tussen Kunst en Kitsch’. Hierin is hij een van de specialisten met ruim twintig jaar ervaring in de internationale kunsthandel.

In de lezing komen ook Art Nouveau en de Amsterdamse School ter sprake. Juist deze min of meer gelijktijdige fenomenen leiden vaak tot verwarring. Het vraagt een geoefend oog om deze stijlen niet met elkaar te verwarren.
Rob Driessen zal deze lezing geven met een audiovisuele voorstelling. Na deze avond zullen de bezoekers een klein beetje wijzer geworden zijn van de verschillende stromingen in de kunst uit de periode 1900 tot aan de eerste wereldoorlog. Het programma begint om 20.00 uur in de bovenzaal van Café Schiller in Aalten. De entree bedraagt 4,- euro. Donateurs en sponsors van het Achterhoeks Kunstcafé betalen 2,50 euro, op vertoon van het pasje. Er is plaats voor 50 personen, donateurs en sponsors hebben voorrang.


www.achterhoekskunstcafe.nl