Oefenen in de pastorie in Breedenbroek. Foto: Frank Vinkenvleugel
Oefenen in de pastorie in Breedenbroek. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Boh Foi Toch in concert met Harmonie St. Antonius

BREEDENBROEK - Wie zowel St. Antonius als Boh Foi Toch op één avond wil horen, moet zeker op 4 november naar Schouwburg Amphion in Doetinchem afreizen. Net als voorgaande jaren verzorgt Boh Foi Toch er een verrassingsconcert met medewerking van steeds wisselende muzikale gasten. Voor dit optreden is onder andere Harmonie St. Antonius uit Breedenbroek uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan een, met grote zekerheid te voorspellen, onvergetelijke avond.

Door Iris Jansen

Tijdens de repetitie in Breedenbroek met een aantal leden van St. Antonius, was de stemming al snel gezet. Op en top gezelligheid en een mooi stukje muziek. Rita Keuper, manager en vrouw van Hans Keuper vertelt hoe deze samenwerking tot stand is gekomen: "Hans heeft in het verleden al vaker met St. Antonius en dirigent Bart van den Goorbergh samengewerkt in het Blauwe Meer met 'Landverhuuzers'. Dat klikte meteen al goed, zeker wat creativiteit betreft. Sinds een aantal jaren geven we een verrassingsconcert in Amphion Doetinchem en bij dit concert met andere nummers en een ander geluid, wilden we graag ondersteuning van blazers hebben en was de link naar Breedenbroek snel gelegd."

Maureen Huls, voorzitter van St. Antonius, vertelt lachend over de spontane uitnodiging. "Deze uitnodinging kwam dus een maand geleden. Hans Keuper belde ons met de vraag of we zin hadden om mee te doen in Doetinchem. We waren op dat moment vooral bezig met onze speculaasactie op 4 november, ons concert 'Duizend en één nacht' in november én het komende kerstconcert met Fanfare Prinses Beatrix en Valentin Jar. Het was dus wel even slikken en schakelen, maar dit is natuurlijke zo'n geweldige uitnodiging, die kun je gewoonweg niet afslaan. Gelukkig vonden onze leden dat ook dus gaan we ervoor, ondanks de speculaasverkoop die dag. Het is bovendien geweldig te kunnen vermelden dat de speculaasactie na afloop van het concert nog mag worden voortgezet in de theaterfoyer. Hopelijk hebben we nog wat over, want die dag gaan onze leden tussen 10.00 uur en 14.00 in Dinxperlo, Breedenbroek en Voorst langs de deur voor de verkoop en is er ook speculaas te koop bij Groentekwekerij Smits in de Heurne en bij Westerveld en Nederlof tijdens hun open dag. Maar ik weet zeker dat er nog energie genoeg over is om 's avonds de sterren van de hemel te spelen."

Afwisselend programma
Rita vertelt over het concert: "Net zoals voorgaande jaren moet ook dit concert verrassend zijn. Naast St. Antonius zullen ook violist Joost van Es van 4WheelDrive en Geo Wassink op Hammondorgel van de partij zijn. Het wordt een afwisselend concert met mooie muziek en goede teksten, want Hans draagt altijd een verhaal uit waarbij hij de woorden zorgvuldig kiest. De medewerking van St. Anthonius is die avond heel divers want naast het voltallige orkest, zal ook een kleine orkestbezetting én Freddy Huls samen met dirigent Bart van den Goorbergh op trompet, met Boh Foi Toch optreden. Aangezien het concert al bijna uitverkocht is, kan ik alleen nog maar aanraden om niet te lang te wachten met het bestellen van een kaartje. 'Laevendeg' is eigenlijk bedoeld als verrassingsconcert, maar in dit geval is het leuk als er ook fans van St. Antonius op de hoogte zijn van dit concert. Daarom hebben we besloten om het toch kort van tevoren aan te kondigen."

Maureen vult aan: "Bestellen kan alleen via de website van Amphion, dus dit keer niet via ons."

Oefenen in de pastorie in Breedenbroek. Foto: Frank Vinkenvleugel