Still Collins. Foto: PR
Still Collins. Foto: PR :

Still Collins in De Hofnar

AALTEN - Op zaterdag 11 november komt “Still Collins”, dé Tribute band van Phil Collins en Genesis een optreden verzorgen in evenementencentrum De Hofnar in Aalten.

Phil Collins kondigde een aantal jaren geleden aan dat hij zich zou terug trekken uit de muziekwereld. Maar gelukkig is daar ‘Stil Collins’ de meest gevraagde en populairste Phil Collins en Genesis coverband uit Europa, om het gat op te vullen. Deze band speelt de wereldberoemde hits van Genesis, Phil Collins en Peter Gabriel. De goede ‘niet-van-echt-te-onderscheiden’ stem van de zanger Sven Komp samen met de unieke sound van de geweldige live-band vormen de perfecte ingrediënten voor een overweldigende Collins- en Genesis-Show. Nu is deze band in Aalten te zien en horen.

Still Collins is een Duitse tribute band wiens repertoire hoofdzakelijk bestaat uit muziek en zang van de Britse muzikant Phil Collins. Songs van Collins als soloartiest worden op de planken gebracht maar ook worden nummers van de rockband Genesis gepresenteerd. Daarnaast staan er ook nummers van Peter Gabriel op het programma.

Still Collins is opgericht in 1995 in Bonn - aanvankelijk onder de naam Feel Collins - en geeft ongeveer 80 concerten per jaar. De nadruk ligt hierbij op een perfecte nabootsing van geluid, speeltechniek en muzikale arrangement. Cruciaal is hier de uitgesproken gelijkenis tussen de stem van leadzanger Sven Komp met die van Phil Collins.

De band is vaak te gast op festivals en evenementen die meer dan 100.000 toeschouwers trekken. Ook zijn er vaak optredens voor bedrijven, gala's en tentoonstellingen en evenementen. In december 2012 gaf de band haar duizendste concert.

De huidige band bestaat uit Sven Komp - zang, Martin Littfinski - drums, Christoph Wuellner - toetsen, Wolfgang Braun - achtergrond drums, Uli Opfergelt - Gitaar, Markus Hartmann - bas en Katja Symannek - achtergrond zang.

Het concert bij De Hofnar begint om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19:30 uur. Kaarten à 22,50 euro zijn verkrijgbaar bij Meneer Kees, Landstraat 7 in Aalten en bij Messink en Prinsen, Landstraat 39 in Aalten. Ook zijn tickets via de website te reserveren of 's avonds bij de kassa van De Hofnar aan de Polstraat 7 in Aalten.


www.streektheaterDepol.nl