Niek te Veluwe probeert de bal te veroveren tegen Eemdijk, Bram Rensing kijkt toe. Foto: Cor Hinkamp

Eerste thuisnederlaag voor AZSV

AALTEN - De eerste tegengoal op eigen veld betekende meteen ook de eerste nederlaag op sportpark Villekamp voor AZSV. De goal van Maikel de Harder, drie minuten voor de pauze, bleek uiteindelijk doorslaggevend.

Eerste kans Eemdijk meteen raak

De thuisclub werkte hard, maar kreeg weinig kansen. Grootste kans was voor Joost Rasing, maar zijn schot in de korte hoek werd kundig gered door Gerben Ruizendaal. Eemdijk kreeg in de tegenstoot een aantal goede kansen om de wedstrijd eerder in het slot te gooien, maar moest wachten tot scheidsrechter Mesbah na 95 minuten affloot. Eemdijk probeerde AZSV van meet af aan vast te zetten en de opbouw te verstoren. Aanvankelijk lukte dat prima, later kreeg de ploeg van Dennis van Toor meer grip op het duel. Het duel speelde zich hoofdzakelijk op het middenveld af, waar beide ploegen veel inzet toonden en veel duels uitvochten. Vooral in de eindpass was het bij AZSV vaak net niet, zodat doelman Gerben Ruizendaal zijn doel eenvoudig schoon kon houden. Negen minuten voor de pauze kreeg een verdediger van Eemdijk de bal op de hand na een verre ingooi van Niek te Veluwe, maar scheidsrechter Mesbah zag er geen strafschop in. Kort daarna redde Ruizendaal goed bij een schot van Niek te Veluwe Drie minuten voor de pauze was het bij de eerste kans van Eemdijk wel raak. Maikel de Harder liet Matthijs Ebbers kansloos met een schot van net buiten het strafschopgebied, 0-1.

In de tweede helft begon Eemdijk gevaarlijk met een vrije trap van Floris Mulder, die net over het doel van Matthijs Ebbers ging. Na tien minuten was er een snelle counter van AZSV via Yeftha Nyamsangya en Kars Vierwind, maar doelman Ruizendaal redde bekwaam. Aan de andere kant was er een goed schot van Sjohn van Gulik, dat door Matthijs Ebbers werd gepakt. AZSV speelde meer op de helft van Eemdijk, dat het initiatief aan de thuisclub liet en via snelle tegenstoten de score probeerde uit te breiden, maar de kansen waren niet besteed aan Jasper Bolland en invaller Argjend Selimi. De roodwitten probeerden wel, maar de verdediging van Eemdijk stond als een huis. Vijf minuten voor tijd gaf Niek te Veluwe een mooie pass op Joost Rasing, maar zijn schot in de korte hoek werd door Gerben Ruizendaal tot hoekschop getikt. Ook de vijf minuten blessuretijd waren niet voldoende om doelman Ruizendaal in gevaar te brengen.

Door deze nederlaag staat AZSV nu op de achtste plek in de hoofdklasse B.

Bredevoort weet weer wat winnen is

BREDEVOORT - voor Bredevoort stond de thuiswedstrijd tegen Meddo op het programma. Meddo beleefde een erg sterk begin van de competitie en stond op de tweede plaats. Bredevoort wist deze wedstrijd met 2-0 te winnen.

Bredevoort begon goed aan de eerste helft. Dit resulteerde ook in een doelpunt. Harm Visser ontving de bal aan de linkerkant van het veld en begon naar binnen te dreigen. Waar iedereen verwachtte dat hij deze bal zou kappen en met zijn sterke linkerbeen zou schieten, besloot hij de bal met rechts prachtig in de verre hoek te leggen. Niet veel later lag ook de 2-0 in het net. Michiel Rave slingerde een vrije trap hoog het zestienmetergebied in. Deze bal werd door alles en iedereen gemist en kwam bij de tweede paal bij Jimmie Klein Goldewijk terecht. Uit een lastige hoek wist Jimmie deze bal goed binnen te schieten. Met een 2-0 stand werd de rust ingegaan.

De tweede helft was het spelbeeld heel erg anders. Meddo begon meer druk te zetten, hier had Bredevoort het erg lastig mee. Waar iedereen dacht dat Rik Tankink de 3-0 binnenschoot besloot de scheidsrechter deze goal niet te tellen en was de wedstrijd dus nog niet gespeeld. Het spelbeeld in de tweede helft veranderde niet meer, Meddo gooide alles op de lange bal en Bredevoort wist dit te verdedigen. In de tweede helft werd er verder niet meer gescoord en eindigde de wedstrijd in 2-0.

Al met al een erg mooi resultaat voor Bredevoort. Na een serie slechte resultaten de nummer 2 van de ranglijst verslaan met in de eerste helft redelijk goed voetbal is erg positief. Volgende week staat de uitwedstrijd naar Neede op het programma om 14.00 uur.

Koploper Hydrofiel te sterk voor Natare

AALTEN - De waterpoloërs van Natare reisden zaterdag af naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen Hydrofiel, de koploper van de competitie. Hoewel de eerste periode beide teams gelijk op gingen, liep het daarna al snel uit de hand. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met 14-2 op het scorebord.

Het beloofde van te voren een zware wedstrijd te worden, maar de heren van Natare kwamen toch met goede moed het zwembad binnen, klaar om een leuke wedstrijd te spelen. De eerste periode verliep dan ook prima. Hoewel Natare zelf man-meer situaties niet wist te benutten en niet wist te scoren, kwam Hydrofiel slechts op één punt voor. In de tweede periode ging het echter verkeerd, toen Hydrofiel drie maal te scoren wist binnen twee minuten. Daar bovenop kreeg ook Wilmar nog eens zijn derde uitsluiting, wat betekende dat hij voor de rest van de wedstrijd uitgesloten was.

Na nog meer tegendoelpunten kwam Natare op 6-0 achter te staan. Voordat de eerste helft voorbij was wist Imko toch het eerste doelpunt voor Natare te maken, maar was de achterstand al groot. De tweede helft verliep helaas niet beter. Hoewel Imko nogmaals wist te scoren door de pass van Harm netjes in te tikken, liep Hydrofiel steeds verder uit. Met 14-2 was de uitslag dan ook duidelijk.

Aankomend weekend belooft echter wel een spannende wedstrijd te worden, als thuis de streekderby tegen de heren uit Winterswijk gespeeld wordt.