Een spelmoment uit de wedstrijd tegen Pax. Foto: PR

Gretig en sportief duel, verlies voor AD '69

AALTEN - Voor AD '69 stond de wedstrijd tegen Pax uit Hengelo op het programma. Deze wedstrijd ging verloren met 2-3, met goals van Reçep Kaya en een penalty, benut door Dylan Bauhuis.

In de vroege aanloop naar deze wedstrijd kwam het trieste bericht dat een naast familielid van materiaalman Johan Wechgelaer is overleden. Dat betekende natuurlijk dat het team in gedachten bij Johan en zijn broers was.
De aftrap door Pax was amper verricht of AD'69 klopte al aan bij de paal van het Pax-doel. Een vrije trap van Dylan Bauhuis belandde tegen de paal en in de rebound stond Rik Pastoors buitenspel en werd dus afgefloten. Daarna hernam Pax het initiatief en ging in een hoog tempo spelen en was zeer gretig om de vrije bal op te eisen. Pax was feller dan AD waardoor het ook niet vreemd was dat Pax wat meer kansen kreeg dan AD. AD was vooral te gehaast en leed hierbij dus meer balverlies dan de gasten uit Hengelo. In de 23ste minuut viel de 0-1 voor Pax. Licht aangeslagen maar nog lang niet verslagen ging AD op zoek naar de gelijkmaker en deze viel in de 27ste minuut. Een hoge bal werd door Reçep Kaya omgezet in een lob die precies paste tussen de lange keeper en de lat. De 1-1 was een feit en het laatste kwartier was het weer vooral Pax, dat het tempo hoog hield. AD had hierbij een paar geluk dat Pax onzuiver werd in het verwerken van de kansen.
AD69 begon de tweede helft ongewijzigd en zag direct Pax het tempo opvoeren. In de 60ste minuut soleerde Dylan door de Pax-verdediging. Een sliding van een Pax-speler eindigde in hands en dus een penalty. Helaas kon de keeper deze met een mooie redding uit de rechterhoek halen. In de 67ste minuut zorgde een scheidsrechterlijke dwaling voor de deceptie aan AD-zijde. Een perfecte goal van Recep Kaya werd, volgens Ad onterecht, vanwege buitenspel afgefloten. In de consternatie pakte de Pax-goalie de bal en schoot deze uit de handen weg naar een vrij in buitenspelpositie staande teamgenoot, die eenvoudig de 1-2 wist te scoren. Fel protest van AD werd genegeerd.

In de 75ste minuut kwam vers bloed in het veld: Reçep Kaya en Bram Dekkers werden gewisseld, voor hen kwamen Tim Bennink en Luuk Heijink. AD kreeg een tweede penalty wegens vasthouden van Rik Pastoors. Ditmaal werd de pingel door Dylan genomen en feilloos in de linkerhoek geplaatst: 2-2. AD kreeg nog minstens twee kansen op de winnende treffer, maar in de 96ste minuut was het Pax dat maximaal wist te profiteren met een steekpasje in de 16: 2-3 voorsprong van PAX. AD69 was niet meer bij machte om dit nog recht te trekken. Helaas was het de scheidsrechter die deze zondag een negatieve hoofdrol speelde in een fel, gretig maar vooral ook sportief duel.