Ee artist impression van het tweede deel van de verbouwing van het Dorpshuus. Foto: PR
Ee artist impression van het tweede deel van de verbouwing van het Dorpshuus. Foto: PR Foto:

’t Dorpshuus in IJzerlo

(ver-)bouwt verder

IJZERLO - Zaterdag 14 oktober hebben de leden van Ons Aller Belang (OAB) IJzerlo ingestemd met de tweede fase van de renovatie van ’t Dorpshuus. Deze renovatie betreft de verbouw van de huidige grote zaal tot een mooie ruime multifunctionele zaal. De werkzaamheden starten in februari en de bouwkundige oplevering is op 1 september ’18. Een korte periode waarin heel wat werkt verzet moet worden.

Gelukkig bezorgen de bouwwerkzaamheden aan de achterzijde van het pand geen hinder voor het gebruik van de overige zalen. De bar, de keuken, het terras en een drietal ruime zalen (met ruimte voor 150 personen) zijn in 2015 stijlvol gerenoveerd en blijven beschikbaar voor het houden van feesten, partijen en vergaderingen.

Daarnaast wordt er momenteel volop gewerkt aan een prachtige ‘Beweegplek voor jong en oud’. Deze mooie speel- en ontmoetingsplaats wordt begin 2018 geopend. Alles bij elkaar zorgt voor een prachtig multifunctioneel gebouw, waar IJzerlo trots op mag zijn!


www.ijzerlo.nl


Jubileumconcert Schaersvoorde met (oud)leerlingen

AALTEN/DINXPERLO/WINTERSWIJK - In 2018 bestaat Christelijk College Schaersvoorde 25 jaar. Dit zal op verschillende manieren en momenten worden gevierd. Zo zal er op zaterdag 6 oktober 2018 een reünie zijn voor iedereen die tussen 1993 en 2017 op deze school heeft gezeten of er heeft gewerkt. De festiviteiten starten met een bijzonder concert op zaterdag 3 februari. Huidige leerlingen en oud-leerlingen zullen onder de bezielende leiding van Johan Meerdink gezamenlijk een aantal muziekstukken uitvoeren. Jarenlang was dit concert een begrip voor leerlingen die graag muziek maakten. Een paar dagen in Eelink en dan een optreden in de Zuiderkerk. Rector Wilma van Velden lacht: "We doen dit nog een keer over. Dit keer dus ook met oud-leerlingen die in het verleden al een keer mee hebben gedaan en nu nog steeds muziek maken. Het is een mooie start van ons jubileum, maar ook een eerbetoon aan Johan Meerdink die eind van dit schooljaar met pensioen gaat." Via de sociale media zijn al heel wat oud-deelnemers getraceerd die hebben aangegeven dat ze mee willen doen. Als er toch nog oud-leerlingen zijn die willen deelnemen, kunnen zich nog aanmelden tot uiterlijk 7 november bij schoolconcert@schaersvoorde.nl. Praktische informatie is te vinden op de website van Schaersvoorde.


www.schaersvoorde.nl