Henk Heisler en zijn echtegenote werden in de bloemetjes gezet door voorzitter Hengeveld van de Buurtbusvereniging. Foto: PR
Henk Heisler en zijn echtegenote werden in de bloemetjes gezet door voorzitter Hengeveld van de Buurtbusvereniging. Foto: PR

Afscheidsrit buurtbuschauffeur Henk Heisler

AALTEN - Op 25 oktober reed Hans Heisler uit Aalten voor het laatst als vrijwilliger voor de Buurtbusvereniging Halle-Sinderen. Het gaat om lijn 194 van Arriva, die de uurdienst onderhoudt van Aalten via Dinxperlo naar Zelhem en terug.

Zijn vrouw reed deze laatste rit ook mee, en toen de dienst van Hans er op zat om half vier werden beiden op Sinderen begroet door Jan Wink, coördinator, en enkele andere bestuursleden van de buurtbusvereniging. Henk Hengeveld, de voorzitter bood een bos bloemen aan. Bij De Ploeg in Varsseveld werd onder het genot van een kop koffie gezellig nagepraat over de bijna twaalf jaar vrijwilligerswerk als chauffeur van de buurtbus. Op de jaarlijkse gezellige avond in het komende voorjaar wordt in bredere kring afscheid genomen.
Aangezien er dit jaar nog enkele chauffeurs stoppen kan de vereniging wel wat aanvulling gebruiken. Chauffeurs rijden één dienst van vier uren per week.
Wie meer wil weten kan contact opnemen met bestuurslid Henk Gussinklo, die graag informatie geeft per telefoon (0543-539 854) of e-mail (gussinklohj@kpnmail.nl).


Gemeente krijgt gelijk over
supermarkten Dinxperlo

AALTEN – In juli 2015 besloot de gemeenteraad de supermarktenvisie voor Dinxperlo te wijzigen.

Door Bernhard Harfsterkamp

Tot dan was het terrein van de voormalige Metaalgaasweverij op het bedrijventerrein in beeld voor de vestiging van twee supermarkten, de Jumbo en de Aldi. In eerste instantie werkte de gemeente mee aan deze plannen en sloot hierover een overeenkomst af, maar veranderende inzichten van de provincie en de Regio Achterhoek leidden er toe, dat supermarkten buiten de winkelcentra als niet meer gewenst beschouwd werden.

Besloten werd de Aldi niet te verplaatsen en voor de Jumbo een nieuwe locatie aan de rand van het centrum te zoeken. De eigenaren van het terrein van de Metaalgaasweverij vonden dat de gemeente hiermee een afspraak schond en spanden een rechtszaak aan. De Rechtbank Gelderland heeft op 18 oktober alle vorderingen afgewezen.

Gemeente handelde niet onrechtmatig
"Concreet betekent dit dat de Rechtbank van mening is dat er geen sprake is van onrechtmatig handelen van de gemeente of het niet nakomen van de verplichtingen uit de overeenkomst door het in procedure brengen en vaststellen van de Supermarktvisie", schrijven burgemeester en wethouders in een raadsmededeling op 24 oktober.

Aerarius BV, BV Metaalgaasweverij Dinxperlo en Augustoh BV, de partners die samen het verlaten terrein wilden herontwikkelen, hebben drie maanden de tijd om in hoger beroep te gaan.

De gemeenteraad besloot de supermarktenvisie te wijzigen, omdat vestiging van supermarkten buiten het winkelcentrum een nadelige invloed zou hebben op de omzet van de overige winkels. Ook de winkeliers uit het centrum pleitten daarom voor behoud van de supermarkten in het winkelcentrum.