De Compagnie Onversaegt komt met het kanon. Foto: PR
De Compagnie Onversaegt komt met het kanon. Foto: PR Foto:

Nostalgie en livemuziek op Bockbierdag

AALTEN - De eerste zondag van oktober is in Aalten de introductie van het Bockbier. Op de Markt en in de cafés kunnen speciale bockbieren worden geproefd. Het aanslaan van het eerste vat, rond 13.00 uur gaat gepaard met veel nostalgie en gezelligheid. De winkels in het centrum zijn deze zondag de 1e oktober open.

Op de Markt speelt 'das Oberkrainer Grenzgebläse'. Het eerste vat Bockbier wordt rond 13.00 uur op de Markt aangeslagen door de nieuwe Wijnkoningin Youandi en haar prinsessen Eline en Iris. De op dat moment aanwezige bezoekers zullen hier op een mooi glas Bockbier worden getrakteerd. De Compagnie Onversaegt uit Bredevoort zal het kanon af vuren en de Vendeliers van Sint Helena zullen de Vaandels zwaaien. In de Peperstraat kan men ´bierpul schuiven´.
De tuin van café Schiller biedt plaats aan een biermarkt met meer dan tien verschillende bockbieren van de tap en kunnen passende gerechtjes besteld worden. Live muziek is er bij Schiller van de legendarische gitarist Arthur Ebeling. Bezoekers kunnen ook met een strippenkaart de specialiteit van de brouwers proeven: op de Markt; bij Schiller en bij Leuven.


www.Bockbierdag.nl


Familie Bruinsma, leve de koning!

LINTELO - Zaterdag 14 oktober treedt toneelgezelschap 't Buurtschap uit Sinderen op in het Kulturhus Lintelo met de voorstelling over de familie Bruinsma. De familie is de laatste jaren al vaker voorbij gekomen. Dit maal nemen we een kijkje bij de familie thuis. Het is bijna Koningsdag en het koningspaar bezoekt de Achterhoek. Zoals van de familie Bruinsma mag worden verwacht, loopt alles weer in de soep en kunnen de bezoekers gegarandeerd een avondje lachen. Deze voorstelling is al meerdere keren uitverkocht maar op zaterdag 14 oktober te zien in het Kulturhus Lintelo. Aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur. Kaarten in de voorverkoop 10 euro en aan de zaal te verkrijgen voor 12,50 euro (inclusief een kop koffie en thee). Voorverkoop: maandag tot en met zaterdag vanaf 19.00 uur in het Grand Café van het Kulturhus Lintelo. Of reserveren via info@kulturhuslintelo.nl.