Nick Ebbers, geheel rechts, wordt gefeliciteerd met zijn doelpunt, de 1-0 voor AD’69. Foto: PR

AD'69 wint met 3-2 van Rheden

AALTEN - Het boegbeeld van AD'69 heeft goede zaken gedaan. Het eerste team wist de eerste competitiewedstrijd te winnen met 3-2 van ex-tweedeklasser Rheden.

De eerste wedstrijd van AD'69 in de derde klasse werd thuis afgewerkt tegen sc Rheden dat vorig seizoen uit de tweede klasse is gedegradeerd. De wedstrijd tegen sc Rheden moest AD'69 spelen op veld 2 en dat zal tot aan de winterstop wel zo blijven. AD'69 moest door blessures Michiel Ebbers, Maik Gerling en Tom Elferink missen en dat zijn toch dragende spelers in dit elftal. Door de hoge nood van deze spelers was Tim Bennink weer van stal gehaald als spits. Voor zo'n 250 toeschouwers startte AD'69 niet slecht, nadat pupil van de week Sven Chermin voor AD'69 reeds gescoord had.

Onder leiding van scheidsrechter Sanders kreeg AD'69 na acht minuten via Bram Dekkers de kans op 1-0, omdat de achterhoede van sc Rheden een fout maakte. Bram vergat echter de trekker over te halen en de verdediger van sc Rheden kon op het laatste moment de bal tot corner werken. AD'69 speelde zeer compact en gaf niet veel kansen weg. Een verre ingooi van sc Rheden vanaf links verraste AD'69 echter. maar doelman Erik Heuvel redde de situatie. Sc Rheden voetbalde wat gemakkelijker als ex-tweedeklasser en AD'69 kreeg daar niet altijd vat op. Tom te Brinke kreeg geel toen hij te lang bij een vrije trap van sc Rheden voor de bal bleef staan.

Na 25 minuten viel de 1-0. Een bal van Jeroen Scholten op het middenveld bereikte Djayen Baboe, die naar links uitgeweken was, en de voorzet van hem kwam precies op het hoofd van Nick Ebbers, die raak kopte. Daarna nam sc Rheden het heft weer in handen en zij konden vaak de vrije man vinden, alleen achterin stond AD'69 voltallig te verdedigen en was er geen doorkomen aan.

Na 35 minuten kreeg AD'69 de tweede kans. Over rechts kon Djayen Baboe de bal voorzetten. Doordat alle AD aanvallers inliepen ging de bal over een ieder heen, behalve Tim Bennink, die de bal doorschoof op Jeroen Scholten. Deze wilde echter een combinatie aangaan in plaatst van meteen te schieten, dus de kans was verkeken. Dylan Bauhuis kopte een bal in de kruising, waar de keeper van sc Rheden echter goed op reageerde en de bal uit de hoek tot corner transporteerde. Uit de corner kwam de bal over de achterhoede van sc Rheden bij Rik Pastoors terecht , die inkopte. Via een speler van sc Rheden ging de bal achter een ieder langs in het doel. AD'69 leidde met 2-0.

De tweede helft startte met een blessure van Tim Bennink , die echter wel verder kon. Bij een hoge bal kwamen de hoofden van Tim en een speler van sc Rheden tegen elkaar en Tim ging even onderuit. Ook nu bleef AD'69 daarna de ruimtes klein houden. Rheden wisselde al snel. Dylan Bauhuis kreeg een diep gespeelde bal en hij zag in de 16-meter de speler van sc Rheden de bal met de hand spelen. Doch de scheidsrechter kon het niet zien en liet verder spelen. Ook AD'69 wisselde. Tom te Brinke maakte plaats voor Luuk Heijink, die op het middenveld ging spelen. Bram Dekkers werd rechtsback en Sven Breukelaar, die achterin de beste man was en veel ballen uit de 16-meter haalde en ook nog goed de medespeler aanspeelde, ging linksachter spelen.

Sc Rheden ging in deze fase van de wedstrijd steedsaanvallender spelen en enkele corners achtereen zorgden voor gevaar in de achterhoede van AD'69. Balverlies van Djayen Baboe leidde tot een kans voor sc Rheden. Maar opnieuw was Sven Breukelaar degene die de situatie redde. Wel weer een corner. Opnieuw wisselde sc Rheden en achterin ging het één op één spelen.

Een handsbal op de rand van de 16-meter leverde even later in de 25ste minuut een vrije trap op voor sc Rheden. De bal werd ondanks de muur snoeihard binnen geschoten door Patrick D'hulst, 2-1. Een domper voor AD'69. Sc Rheden drukte door en kreeg kansen. Maar Sven Breukelaar redde opnieuw een situatie. Maar ook de overige verdedigers kweten zich van hun taken. Een bal van Jeroen Scholten werd door Tim Bennink prachtig doorgekopt op de op volle snelheid liggende Dylan Bauhuis, die alleen voor de keeper van sc Rheden niet faalde, 3-1.

De wedstrijd leek beslist te zijn. En AD'69 wisselde. Djayan Boeboe ging voor Reçep Kaya en Dylan Bauhuis ging voor Roel Penterman. AD'69 viel hierdoor wat uit elkaar en stond niet meer zo stevig als voorheen. En met nog vier minuten te spelen maakte Rheden de aansluitingstreffer, 3-2. De spits van sc Rheden Patrick D'hulst stond geheel vrij in de 16-meter en schoof de bal in de hoek. Even was er paniek bij AD'69 en was het vrouwen en kinderen eerst. Maar even later floot scheidsrechter Sanders af en had AD'69 de eerste wedstrijd in de derde klasse gewonnen.

Zondag 1 oktober speelt AD'69 uit tegen DCS uit Zevenaar.