AZSV-voetballers en begeleiders met het echtpaar Beele. Foto: Karin Stronks
AZSV-voetballers en begeleiders met het echtpaar Beele. Foto: Karin Stronks

Spectaculair middagprogramma
Sealing Valley

AALTEN – De officiële starthandeling voor de bouw van het kenniscentrum Sealing Valley was op woensdag 20 september. Beele pakte groots uit met een spectaculair programma. De hele dag waren er activiteiten op het enorme terrein.

Door Karin Stronks

Rond 11.00 uur begon het officiële gedeelte met sprekers in een grote tent. Het middagprogramma bestond uit twee indrukwekkende tests, een demonstratie van studenten en het AZSV O11 voetbaltoernooi. 's Avonds konden de gasten genieten van concerten van Sandra Vanreys en de Queen Tribute band. De dag werd afgesloten met een prachtige vuurwerkshow.

Het middagprogramma begon met twee tests, zoals deze in de laboratoria van Beele Engineering worden uitgevoerd. De gasten stonden buiten om getuige te zijn van deze proeven. Bij de eerste test werd een tsunami nagebootst in een opstelling, waarbij de afdichting zoals Beele die produceert op de proef werd gesteld. Met donderende kracht werd het water in een buis geperst maar geen druppel kwam door de afdichting heen. De tweede proef toonde aan dat de Beele afdichting uitstekend werkt tegen vuur. Twee kisten werden in brand gestoken, na korte tijd stond de ruimte in lichterlaaie. De hitte was op grote afstand voelbaar. In de ruimte stonden al vlot de kabels in brand, echter erboven gebeurde niets. Hans Beele geeft aan: "Normaal gesproken laten we het vuur een paar uur branden en dan gebeurt er nog niets. Dát is brandveiligheid!"

Na deze indrukwekkende tests wandelde het gezelschap naar de Industriestraat waar een presentatie en een demonstratie werd gegeven door het University Racing Eindhoven Team. Het publiek was getuige van de ongelofelijke acceleratie van de bijna tweehonderd kilo wegende elektrische racewagens waarvan een kwart van het gewicht alleen al de accu is. Rond de klok van 15.00 uur begon het Sealing Valley Tournament voor de AZSV-jeugd O11. In gloednieuwe tenues, gesponsord door Beele, speelden de voetballers wedstrijden om de Sealing Valley Bokaal. Speciaal voor deze gelegenheid was er gras ingezaaid, de velden waren omringd door sponsorborden. Na het voetbaltoernooi betraden vreemde vogels het terrein van Sealing Valley.

Onder de genodigden waren ook omwonenden van het nieuw te bouwen Sealing Valley. Karin Stronks van Aaltens Nieuws sprak met enkele gasten over het bijzondere project. "Prima voor Aalten! Heel goed dat dit hier wordt gerealiseerd voor de werkgelegenheid en voor het bedrijfsleven", aldus Anita Helmink. Raja Cremer zegt: "Als buurt zijn we een tijd geleden al uitgenodigd voor een informatieavond. Beele pakt het goed aan vind ik. Mooi project!" Corry van Eerden geeft aan: "Het is bijzonder dat zo'n bedrijf hier in Aalten zoiets opbouwt. Meestal gebeurt dat in het westen of midden van Nederland. Heel goed voor Aalten en voor de Achterhoek!"

Een dame zit op het stoeltje van haar rollator te kijken naar het AZSV O11 voetbaltoernooi. Ze zegt genietend: "Wat leuk he die jonge kinderen!" Ze blijkt Dilly Franke te heten en vertelt desgevraagd: "Nee ik ben geen buurvrouw, het bedrijf van mijn man vervulde opdrachten voor Beele. Het bedrijf deed de PR, 22 jaar lang! Onze zoon heeft het bedrijf van mijn man Cees overgenomen, hij is inmiddels achttien jaar klant bij Beele!" Cees Franke glimlacht: "Ons bedrijf Beta PR & Media is inderdaad al veertig jaar klant van Beele. Het bedrijf zit nu in Rijswijk. Nee ik werk niet meer maar help Martin af en toe, onder de mensen blijven is wel fijn. Ja wat een onderneming, Sealing Valley. Hans (Beele, red.) gaat maar door, hij verandert ook eigenlijk niet, hij heeft precies dezelfde passie dan vroeger en zelfs zijn uiterlijk is door de jaren heen niet veel anders geworden…" De gasten genoten 's avonds van optredens van Sandra Vanreys en de Queen Tribute band. De grootse openingshandeling werd afgesloten met een spectaculair vuurwerk.

Vreemde vogels bij Sealing Valley. Foto: Anke Colenbrander
De tsunami test. Foto: Karin Stronks
Brandveiligheid test op Sealing Valley terrein. Foto: Karin Stronks
De elektrische racewagen, 200 kilo zwaar. Foto: Karin Stronks