Louis! is een ode aan Louis Armstrong. Foto: PR
Louis! is een ode aan Louis Armstrong. Foto: PR Foto:

Ode aan Louis Armstrong bij LSAMusic

AALTEN - LSAMusic presenteert op zondag 8 oktober, aanvang 15.00 uur bij Schiller in Aalten, 'Louis!', een ode aan trompettist / zanger Louis Armstrong door Michael Varekamp.

Een uitbundige muziekmiddag die de bezoekers het gevoel geeft terecht te zijn gekomen op een feest in New Orleans waar het leven gevierd wordt. Met alle ups en downs die daarbij horen, ofwel vrij vertaald: de blues. Behalve zijn band neemt Varekamp zangeres/actrice Joy Wielkens mee, die met haar krachtige stem en persoonlijkheid de voorstelling het nodige cachet geeft. Louis is een theaterproductie die bestaat uit teksten, muziek en gefilmde beelden. De productie is te vergelijken met Miles!, waarmee Michael Varekamp eerder de Nederlandse theaters bezocht. Toen Miles Davis, nu Louis Armstrong. In de setting bij Schiller ligt de nadruk uiteraard op de muziek.

Het trompetspel van Michel Varekamp wordt ondersteund door een fantastische band, die bestaat uit professionele musici uit de jazzwereld, namelijk tenorsaxofonist Ben van den Dungen, slagwerker Erik Kooger, contrabassist Harry Emmery, pianist-organist Wiboud Burkens en vocaliste Joy Wielkens. Iedereen die van jazz en blues houdt zal het belang van Louis Armstrong voor deze muziek onderstrepen. Hij maakte van de trompet een echt solo-instrument en koppelde het aan zijn kenmerkende stem. LSAmusic is er zeker van dat muziekliefhebbers deze voorstelling zullen waarderen.

LSA-donateurs (voor vier euro per maand) en -sponsoren hebben uiteraard een gegarandeerde plek en gratis toegang. Voor de overige muziekliefhebbers zijn er honderd e-tickets à 10 euro beschikbaar via www.lsamusic-aalten.nl.