Hans Beele en zijn vrouw brengen een toost uit op het welslagen van Sealing Valley, samen met wethouder Kok en burgemeester Gerritsen. Foto: Leo van der Linde
Hans Beele en zijn vrouw brengen een toost uit op het welslagen van Sealing Valley, samen met wethouder Kok en burgemeester Gerritsen. Foto: Leo van der Linde Foto:

Officiële aftrap bouw Sealing Valley

AALTEN - Met het onthullen van een aantal grote borden door burgemeester Gerritsen, wethouder Ted Kok en niet in de laatste plaats door Hans Beele en zijn vrouw wordt deze woensdagmorgen 20 september het officiële startsein gegeven voor de bouw van Sealing Valley. Op de borden is te zien wat Beele Engineering allemaal doet. Bouwbedrijf Klomps gaat op het terrein aan de Industriestraat beginnen met de bouw van onder meer een productiehal en proeffabriek en een trainings- en kenniscentrum voor Beele Engineering.

Door Joost van de Nadort

Het ochtendprogramma heeft vooral een officieel karakter. Het informele gedeelte vindt in de middag plaats. Hans Beele, directeur/eigenaar van Beele Engineering, opent de bijeenkomst met een terugblik op de ontwikkeling van zijn bedrijf. Hij vertelt dat er 45 jaar is gedaan over de ontwikkeling van zijn bedrijf. Het bedrijf begon in een kleine flat van 45 vierkante meter en groeit nu uit tot een campus van 45000 vierkante meter.

Geschiedenis van de locatie
Het bedrijf heeft zich in de jaren 90 van de vorige eeuw in Aalten gevestigd en liep in 2015 tegen de grenzen van de uitbreidingsmogelijkheden aan. Na een soms moeizaam onderhandelingsproces kon Beele het terrein op de stationslocatie kopen. Ted Kok: "Het is een bijzondere dag voor de gemeente Aalten, het dorp Aalten, de omgeving van het station en natuurlijk ook voor het bedrijf Beele Engineering." Kok benadrukt hoe verrast hij was toen hij tijdens een bezoek aan het bedrijf merkte hoe innovatief het bedrijf bezig is. De stationslocatie heeft een flinke geschiedenis in Aalten en is altijd belangrijk geweest. Het bedrijf Te Paske en de slachterij die voorheen op deze locatie stonden, hebben bijgedragen aan deze geschiedenis. De gemeente heeft over de locatie een boek samengesteld. Ted Kok overhandigt tijdens het officiële programma het eerste exemplaar van dit boek aan Hans Beele.

Achterhoek2020
Martin Stor, kennismakelaar werken Achterhoek 2020, prijst het leiderschap van Hans Beele. Stor: "Grote veranderingen zijn altijd terug te voeren op individuen. Echte leiders zijn vooral boos, omdat ze geraakt worden door gebeurtenissen. Er zijn twee soorten echte leiders. De ene laat problemen vooral oplossen door een ander en de andere soort leider probeert een oplossing te vinden door te investeren." Stor rekent Hans Beele tot de laatste categorie. De ontwikkeling van Sealing Valley is wat hem betreft een mooie stap in de richting van de ambitie die Achterhoek 2020 heeft. Zij wil de stage-, trainee- en afstudeerregio van Nederland worden. Stor: "Wij kunnen dit waarmaken."

Verrassing
Voorafgaand aan de officiële opening neemt Hans Beele nog een keer het woord. Hij roemt de Achterhoekse mentaliteit en noemt het belang van goede voorzieningen zoals het kulturhus in Lintelo. Hij roept Henk Klein Wolterink naar voren. Die krijgt tot zijn verrassing een cheque van 12.500 euro. Het geld is bedoeld voor het Kulturhus in Lintelo.

Opening
Tot slot krijgt burgemeester Arnold Gerritsen het woord. Hij benadrukt dat de veiligheid waar Beele over spreekt ook te maken heeft met menselijke waardigheid. Gerritsen: "Dit project is een opsteker voor de werkgelegenheid en het geloof in onszelf, dat dat ook hier in Aalten van de grond kan komen." Hij wenst Beele en zijn vrouw een succesvol project toe, waarna op het terrein waar de campus zal verrijzen de officiële aftrap wordt gegeven.

Echtpaar Beele, wethouder Ted Kok en burgemeester Arnold Gerritsen. Foto: Leo van der Linde
De starthandeling bestond uit het onthullen van vier billboards. Foto: Leo van der Linde
Veel genodigden. Foto: Leo van der Linde
Henk Klein Wolterink krijgt een cheque van 12.500 euro voor het Kulturhus in Lintelo. Foto: Leo van der Linde
Wethouder Ted Kok overhandigt een boek over de geschiedenis van het stationsgebied aan Hans Beele. Foto: Leo van der Linde