Spelers AD blij met doelpunt van Tom Elferink. Foto: PR

AD pakt drie punten in bekerstrijd tegen Vosseveld

AALTEN - AD'69, dat de eerste wedstrijd in de beker met 8-1 had gewonnen van vijfdeklasser Halle en daarna afgelopen donderdag in de vriendschappelijke wedstrijd met 0-4 onderuit ging tegen vv Doetinchem speelde op zondag 10 september uit tegen Vosseveld de tweede bekerwedstrijd. AD nam drie punten mee naar huis, de Aaltense ploeg won met 3-6.

Opnieuw moest AD'69 nog spelers missen zoals Nick en Michiel Ebbers. Ook Matthijs ten Bruin, Maik Gerling en doelman Erik Heuvel waren er niet bij, zodat er weer even gepuzzeld moest worden door trainer Arno Heersink en zijn staf. AD'69 speelde dus met bijna hetzelfde team als de donderdag hiervoor tegen Doetinchem. Het nam deze wedstrijd meteen het initiatief. Robin Raben werd op twintig meter van het doel van Vosseveld onderuit getikt door het gedurende de hele wedstrijd hard spelende Vosseveld. Uit de vrije trap scoorde Tom Elferink direct de 0-1.

Vosseveld kwam daarna eruit en vloog overal fel in. Sven Breukelaar was daarvan als eerste de dupe met een blessure. In de vijftiende minuut had Djayen Baboe de 0-2 op zijn schoen, maar de doorgebroken speler van AD'69 lobde de bal in de handen van de doelman van Vosseveld. AD'69 speelde steeds onzuiverder. Wel kwam Bram Dekkers een teenlengte te kort om een vrije trap van Tom Elferink te kunnen verzilveren. Na 22 minuten werd het 1-1. Een vrije trap, veroorzaakt door Luuk Heijink, werd vanaf 22 meter door de muur van AD'69 hard binnen geschoten, onhoudbaar voor doelman Ikink van AD'69.

AD'69 kwam hierna in de verdrukking door het opportunistische voetbal van Vosseveld met veel lang en hoog gespeelde ballen. Vosseveld kreeg hierdoor kansen, terwijl AD'69 steeds verder weg zakte qua voetbal. De 2-1 zat er aan te komen en kwam er ook. Een terugspringende bal werd ineens op de slof genomen en hard vloog hard langs Anthony Ikink in het doel, 2-1. Vosseveld kreeg geel toen Dylan Bauhuis op links vast gehouden werd toen hij dreigde door te breken.

In de tweede helft kwam Roel Penterman voor AD in het veld voor Djayen Baboe. AD'69 speelde aanvallender en moest dat ook wel. Een nederlaag zou uitschakeling kunnen betekenen voor de volgende ronde in de beker. Tom Elferink schoot rakelings naast en scoorde even later. Maar er werd buitenspel gegeven. Even viel het spel stil en uit een lange bal naar voren scoorde Vosseveld de 3-1. AD'69 leek verslagen. Wel werd opnieuw een gele kaart getrokken voor Vosseveld. Nu voor de aanvoerder, die Dylan Bauhuis, op de rand van de zestien meter torpedeerde. Tom Elferink schoot de vrije trap te zacht rechtstreeks in de handen van de keeper van Vosseveld.

Rik Pastoors, mee naar voren geslopen, kopte een bal tegen de lat uit een voorzet en de rebound schoot Jeroen Scholten hard naast het doel. Dat had 3-2 moeten zijn. Na twintig minuten viel alsnog de 3-2. Jeroen Scholten stuurde Tom Elferink diep weg met een prima pass en Tom faalde alleen voor de keeper niet. Meteen daarop volgde de gelijkmaker, 3-3. Dylan ontsnapte aan de rechtsback van Vosseveld en zette hard vanaf links voor. Met een volley schoot Tom Elferink de bal ineens langs de keeper, daarmee scoorde hij een 'onzuivere' hattrick.

In de 25ste minuut werd het 3-4. Een voorzet vanaf rechts van Luuk Heijink, die de bal aangespeeld kreeg van Jeroen Scholten, kwam perfect op het hoofd van de hoog opspringende Dylan Bauhuis, die raak kopte. Bij het neerkomen van Dylan en een speler van Vosseveld raakte Tom Elferink geblesseerd en dat zag er niet best uit. Het is voor AD te hopen dat hij niet lang uit de roulatie is, want AD'69 zit al krap in de spelers.

A-speler Mutashim Gök verving Tom. AD'69 was in vijf minuten voorbij Vosseveld gekomen. Het voetbal van Vosseveld, nog steeds erg hard, zakte nu weg. Sven Breukelaar werd gewisseld voor Marnix Wubbels. De derde gele kaart was opnieuw voor Vosseveld. Dit keer werd Dylan Bauhuis onderuit geschopt op de rand van het zestien-meter gebied. De vrije trap leverde niets op. Jeroen Scholten maakte, ondanks dat hij iets aangetikt werd, de 3-5 door zelf door te gaan en daardoor de buitenspelval te omzeilen. In de laatste minuut scoorde Dylan Bauhuis de 3-6 door op snelheid de achterhoede van Vosseveld en ook de keeper te passeren. Daar bleef het bij. Zes punten uit twee wedstrijden met nog één wedstrijd te gaan, een gelijkspel is voor AD'69 is voldoende om verder te gaan voor de beker.

Op donderdagavond 14 september, vanwege het Volkstfeest in Aalten, speelt AD69 thuis voor de beker tegen MEC uit Miste en Corle. Opstelling van AD'69 in deze wedstrijd: doel: Anthony Ikink, achter: Sven Breukelaar, Jeroen Scholten, Rik Pastoors en Tom te Brinke, midden: Bram Dekkers, Robin Raben en Luuk Heijink, voor: Dylan Bauhuis, Tom Elferink en Djayen Baboe,
reserves: Recep Kaya, Roel Penterman, Mutashim Gök (A1) Marnix Wubbels