Henk Rijks neemt van Richard Jongetjes het fotoboek over het project in ontvangst. Foto: Leo van der Linde
Henk Rijks neemt van Richard Jongetjes het fotoboek over het project in ontvangst. Foto: Leo van der Linde Foto:

Expositie over project dat 'op rolletjes' liep

AALTEN - De expositie Jong en Oud Verbinden in de Aaltense Bibliotheek gaat over het - zeer succesvolle - interregionaal project It'scoot to be here, waarbij oudere scootmobielgebruikers werden gekoppeld aan een jongere die voor de gelegenheid ook een scootmobiel gebruikte. Samen ondernamen ze vervolgens allerlei activiteiten. Vrijdagmiddag werd de expositie, die een beeld biedt van het project, geopend door wethouder Henk Rijks. Organisator van It'scoot to be here was Richard Jongetjes, die lovende woorden kreeg voor zijn werk. Ook prees wethouder Rijks de deelnemende jongeren, allen leerling van VMBO Schaersvoorde.

Door Leo van der Linde

Het project ging in oktober vorig jaar van start vanuit een samenwerking tussen Zorgcombinatie Marga Klompé, VMBO Schaersvoorde, Project#, Figulus Welzijn en Glimlach Produkties. Zeventien leerlingen van de school en zeventien senioren gingen bijna een jaar lang maandelijks op avontuur per scootmobiel. Elke jongere werd gekoppeld aan een oudere; zo werden ze maatjes. Het jongere maatje haalde haar of zijn oudere maatje thuis af om samen naar een activiteit te reizen. Het doel van het project was om meer begrip en samenwerking tussen twee generaties te kweken. Het zorgde tevens voor nieuwe vriendschappen tussen jong en oud, jong en jong en oud en oud.
Wethouder Henk Rijks vond het een uitermate leerzaam project waarbij jongeren leren van de oudere generatie en omgekeerd.

De wethouder overhandigde Richard Jongetjes, muziekliefhebber, een LP uit zijn omvangrijke platencollectie. Vervolgens ontving Rijks een exemplaar van het fotoboek van het project It'scoot to be here. Dit boekje met schitterende kleurenfoto's kregen alle deelnemers mee als herinnering aan het project. Hierna was er gelegenheid om de foto-expositie te bekijken onder het genot van een hapje en een drankje. De expositie toont de avonturen en het contact dat jong en oud samen hebben beleefd. Men kan de expositie bekijken tot en met 8 oktober tijdens de openingstijden van de Aaltense bibliotheek aan de Hogestraat 10, Aalten.