Creatief verhalen schrijven. Foto: PR
Creatief verhalen schrijven. Foto: PR

50-plusbeurs: langer open en meer ruimte

DINXPERLO/AALTEN - Met een jaarlijkse wissel van Dinxperlo (2015) en Aalten (2016) wordt de 50-plusbeurs dit jaar op donderdag 5 oktober in Dinxperlo gehouden. De derde editie is het weer de beurt aan Dinxperlo, dit keer wordt de beurs in Kulturhus georganiseerd. Vanwege de bezoekerstoename in het afgelopen jaar is besloten om meer ruimte vrij te maken en de bezoekerstijden te verruimen van 13.00 tot 18.00 uur.

De omvangrijke 50-plusgroep van nu is een geheel andere dan die van vroeger. De huidige generatie zit niet meer 'achter de geraniums' maar is volop in actie. Zij willen hun vrije tijd op een zo prettige mogelijke manier invullen. Vitaliteit, zelfredzaamheid, ergonomie, ontzorgen, levensloop, zelfstandigheid, erfenis, geld, woning verkoop, genieten, mobiliteit en thuiszorg zijn allemaal onderwerpen waar men bij het ouder worden meer over na gaat denken. Uiteraard gaat men dan al snel op zoek naar informatie over deze onderwerpen. Via internet is zeer veel informatie te verkrijgen, maar wat de doen als men niet zo bekend is met internet? Wat als men graag informatie dicht bij de deur wenst? Wat als iemand graag rechtstreeks contact wil met mensen voor direct antwoord op vragen? Wat als er een veelvoud van informatie wordt geboden? De 50-plus beurst biedt informatie onder het genot van een kopje koffie en of thee op een gezellige plaats. Op de 50-Plus beurs maakt de bezoeker kennis met dat wat er allemaal mogelijk is om comfortabel, veilig en met plezier thuis te blijven wonen. Het is ook kennismaken met aanbieders die alles weten over het (ver)bouwen van de woning, sfeervol wonen en leven, hobby en creativiteit of aanbieders die ondersteuning bieden in het dagelijkse werkzaamheden. Of bezoekers komen kijken voor zichzelf, ouders, vrienden of juist vanuit een professioneel oogpunt naar de beurs gaan, op de beurs staan de deelnemers klaar om uitgebreid advies te verstrekken. Van advies voor het (ver)bouwen van de woning tot sfeervol wonen en leven, van hobby en creativiteit tot gezondheid en beweging, alles is samen gebracht onder één dak. Verschillende standhouders komen met voor die dag speciale en interessante aanbiedingen voor de beursbezoekers.
De 50 plus beurs kent in de korte tijd van zijn bestaan een groot succes. Dit grote succes is mede te danken aan de deelnemende organisaties en bedrijven. Deze hebben één belangrijk aspect gemeen en wel dat ze allemaal afkomstig of werkzaam zijn in onze directe omgeving. De organisatie komt voort uit de Samenwerkende Ouderen Bonden Aalten en het Dinxpers Belang. Op de beurs staan dan ook informatiestands van de plaatselijke ouderenbonden. Bij deze stands is informatie te krijgen over onder andere financiën, patiëntenverenigingen, maatschappelijke instellingen, producten en diensten, hulpmiddelen, opleidingen en hobbyclubs.


www.50-plusbeurs.nl


Creatief verhalen
schrijven

AALTEN - Anna Schimmel verzorgt vanaf maandag 25 september een zestal workshops creatief (verhalen) schrijven in de Bibliotheek.

Iedereen die graag schrijft, en wil leren hoe je je eigen schrijfstijl kunt verbeteren, en het leuk vindt dat in een groep gelijkgestemden te doen onder leiding van een enthousiaste docent Nederlands, is welkom om met een blanco schrijfboek en pen op zes maandagochtenden naar de bibliotheek in Terborg te komen waar Anna Schimmel een cursus verzorgt. Het betreft de maandagen 25 september, 30 oktober, 27 november, 29 januari, 26 februari en 26 maart, telkens van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Terborg, Herman van Velzenstraat 1.

Inschrijven is verplicht en kan op www.achterhoeksepoort.nl of in de bibliotheek.


Wijziging activiteiten bij Wenninkmolen

LINTELO - Door bijzondere omstandigheden zullen er zaterdag 9 september geen stationaire motoren bij de Wenninkmolen aanwezig zijn.

Maar er blijft genoeg te zien en te beleven want alle andere aangekondigde activiteiten, zoals de rondleidingen, pannenkoeken bakken en graan dorsen, gaan wel door. Iedereen is van harte welkom tussen 10 en 17 uur op Gendringseweg 27 in Lintelo.