Reçep Kaya, naast nummer twee 2 Rik Pastoors, scoorde de 2-0. Foto: PR

AD wint met ruime cijfers bekerwedstrijd tegen Halle

AALTEN - AD'69 speelde afgelopen zondag de eerste bekerwedstrijd in haar poule en wel tegen Halle. Samen met ook nog Vosseveld en MEC moet deze poule op papier voor AD'69 niet al te moeilijk zijn. Maar AD'69 is zeker niet compleet. Vakanties en enkele blessures zorgen ervoor dat AD'69 nogal hier en daar moet improviseren. Maar trainer Arno Heersink met zijn assistenten is het wel gelukt voldoende spelers op veld 2 te krijgen. Veld 1 ( het veld dat dat geheel nieuw wordt door de winst van AD'69 in de actie van DCM is voorlopig nog niet bespeelbaar. Waarschijnlijk pas na de winterstop zal er op gespeeld kunnen worden. Ondanks dat wist AD een dikke overwinning te boeken, de eindstand was 8-1.

AD'69 trof dus Halle 1, uit de vijfde klasse, voor de eerste bekerwedstrijd. Zonder Michiel en Nick Ebbers en Tom te Brinke was de eerste kans voor AD'69. Jeroen Schotlen ontsnapte na 1 minuut over links en zette de bal voor waar echter geen AD-er stond om in te tikken. De tweede kans was bijna een kopie van de eerste kans. Maar nu was het Tom Elferink die voorzette. Maar ook nu niemand voor de goal.

Na elf minuten viel dan de 1-0. Djayan Baboe ontsnapte over rechts en zijn bal ging met een lob over de uitkomende keeper in het doel. In de achttiende minuut was het weer raak. Uit een afgeslagen aanval van AD'69 kwam de bal voor de voeten van Reçep Kaya op twintig meter. Deze bedacht zich geen moment en haalde uit. Hard viel de bal tegen de touwen, 2-0.

In de twintigste minuut kwam de eerste aanval van Halle. Rik Pastoors haalde de voorzet van de speler van Halle eruit. Vijf minuten later kreeg AD'69 een penalty. Tom Elferink werd in de zestien-meter aangetikt en nam zelf de penalty, 3-0. Hierna volgde de tweede aanval van Halle die een prooi werd voor doelman Erik Heuvel van AD'69. Het had 4-0 moeten worden toen Tom Elferink alleen voor de keeper van Halle opdook en hem de bal door de benen speelde. Maar de bal raakte toch net even de keeper zodat de verdediger de bal van de lijn werkte. Deze bal kwam op het hoofd van Tom Elferink die echter over kopte.

In plaats van 4-0 werd het korte tijd later 3-1 toen de aanvoerder van Halle drie AD-ers zijn hakken liet zien, hij verschalkte ook doelman Erik Heuvel van AD'69. AD'69 was in deze fase slordig en had de gedachten er niet bij. Vlak voor rust viel Reçep Kaya uit met een enkelblessure. Marnix Wubbels viel in voor hem.

In de tweede helft kwamen dezelfde elf bij AD'69 het veld op. Tom Elferink schoot vanaf de aftrap een bal tegen de paal en meteen daarop viel de 4-1. Bram Dekker schoot hard en droog binnen toen hij de bal op twintig meter afstand van het doel aangespeeld kreeg. In de 60ste minuut werd het 5-1. Dylan Bauhuis slalomde door de achterhoede van Halle en tikte de bal langs de doelman. Twee minuten later viel de 6-1 binnen. Dylan Bauhuis op links passeerde zijn tegenspeler en zette hard en laag voor. En nu was er wel een inlopende speler en wel Tom Elferink die scoorde. Binnen de minuut werd het 7-1 door opnieuw Tom Elferink.

Bram Koelman en Matthijs ten Bruin kwamen in het veld voor Maik Gerling en Tom Elferink. AD''69 kreeg kansen voor een nog hogere score maar Dylan Bauhuis had het geluk niet mee. Hij kreeg acht corners in een bestek van vijftien minuten te nemen vanaf rechts met zijn linker, die dus strak voor de goal kwamen. Maar AD'69 kon er niet uit scoren. Vlak voor tijd werd het nog 8-1 uit een vrije trap. Dylan Bauhuis die net buiten de 16-meter aangetikt werd, scoorde zelf de vrije trap.

De opstelling van AD'69 was als volgt: doel Erik Heuvel achter Maik Gerling, Bram Dekkers, Rik Pastoors en Sven Breukelaar. Middenveld: Robin Raben, Jeroen Scholten en Reçep Kaya. Aanval: Dylan Bauhuis, Djayen Baboe en Tom Elferink. Reserves: Matthijs ten Bruin, Marnix Wubbels en Bram Koelman.

De tweede bekerwedstrijd van AD wordt gespeeld op zondag 10 september tegen Vosseveld, aanvang 14.00 uur.

Forse nederlaag korfballers bij start nieuwe seizoen

AALTEN - De korfballers van Aladna/De Issel hebben de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen verloren. De thuiswedstrijd in Ulft tegen Wiko uit Winterswijk eindigde in 9-21.

Aladna/De Issel speelt dit seizoen een klasse hoger omdat het team afgelopen seizoen kampioen is geworden in de veldcompetitie. En dat was duidelijk te merken tijdens de wedstrijd.
De tegenstander uit Winterswijk speelt al jaren in deze klasse en had duidelijk meer ervaring en kwaliteit. Wiko was vooral in de eerste helft heer en meester op het veld en bovendien erg zuiver met schoten van afstand.

Aladna/De Issel probeerde het wel maar kwam er eigenlijk niet aan te pas in de eerste helft. In de tweede helft, bij rust was de stand 3-11, kwam Aladna/De Issel beter in de wedstrijd en ook het aanvalsspel zag er in de tweede helft beter uit. In de score was dat uiteindelijk niet te zien want er werd verloren met 9-21.

Komend weekend gaat de ploeg op bezoek bij Zwaluwen in Zevenaar en hoopt het daar een beter resultaat te kunnen behalen.