Yeftha Nyamsangya wordt fel op de huid gezeten door een speler van Berkum. Foto: PR AZSV
Yeftha Nyamsangya wordt fel op de huid gezeten door een speler van Berkum. Foto: PR AZSV

AZSV begint seizoen met een 0-0 gelijkspel

AALTEN - De seizoenouverture in de hoofdklasse B tussen AZSV en Berkum eindigde doelpuntloos. Beide teams legden heel veel energie en strijdlust op de grasmat, maar dit leverde niet veel kansen op. AZSV was kort na de pauze dichtbij een treffer, maar aanvoerder Freek Mulder zag een kopbal van de lijn gehaald worden. Uiteindelijk bleef de dubbelblanke stand op het scorebord staan.

AZSV en Berkum hadden beide een wisselende voorbereiding achter de rug en wilden natuurlijk graag een goede start maken bij het begin van het nieuwe seizoen. De eerste kans van de wedstrijd was voor Chris van der Meulen van de Zwolse gasten. Youp Kok onderschepte een verkeerde terugkopbal van Freek Mulder, legde terug op Van der Meulen maar diens schot was te matig om het doelman Matthijs Ebbers lastig te maken. Daarna was er heel lang weinig activiteit voor de beide doelen, maar werd er met inzet gestreden om elke meter gras en waren er veel pittige duels. Na een half kwam Yeftha Nyamsangya goed het strafschopgebied in van Berkum, maar zijn schot ging naast het doel van Dominic van Hoof. Kort daarna moest Matthijs Ebbers wederom handelend optreden bij een schot van Johnsen Bacuna.
Tien minuten voor de pauze kreeg Berkum een vrije trap in het strafschopgebied, omdat scheidsrechter Wijma uit Oosterwolde vond dat Matthijs Ebbers de bal niet snel genoeg weer in het spel bracht. Bacuna legde terug op Chris van der Meulen, maar de bal smoorde in de muur. De laatste twee wapenfeiten voor de pauze waren wederom voor de thuisclub. Freek Mulder zette twee keer goed voor, maar zowel Rik van der Eerden als Yeftha Nyamsangya wisten doelman Van Hoof niet te passeren.

Meteen na de pauze leek AZSV op voorsprong te komen. Een hoekschop van Niek te Veluwe werd goed ingekopt door Freek Mulder, maar Björn Bakker haalde de bal van de doellijn. Kort daarna moest Van Hoof weer optreden bij een schot van Rk van der Eerden, die door Kars Vierwind de diepte was ingestuurd. Uit de daaropvolgende corner van Yordi Orriëns kopte Freek Mulder weer goed in, maar opnieuw stond Dominic van Hoof op de goede plek.
AZSV bleef dreigender, maar de scherpte in de afwerking ontbrak. Ook bij de voorzet van Freek Mulder op Rik van der Eerden na 20 minuten in het tweede bedrijf was de kopbal van de goalgetter van AZSV te zacht om Van Hoof in verlegenheid te brengen. Een minuut later gaf Kars Vierwind een mooie steekpass op Joost Rasing, maar de van Concordia Wehl overgekomen aanvaller zocht de voorzet in plaats van zelf voor de afronding te kiezen.
Vijf minuten voor tijd ging een vrije trap van aanvoerder Marc van der Meulen over het doel van Matthijs Ebbers en in blessuretijd lieten de twee invallers aan AZSV-zijde zich gelden. Sjoerd te Boekhorst zette voor op Brian Hogeweide, maar de Silvoldenaar kopte over, zodat de eindstand op 0-0 werd bepaald.

Komende zaterdag speelt AZSV in Nijkerk tegen NSC Nijkerk om 14.30 uur.

Statistieken
AZSV-Berkum 0-0.
Scheidsrechter R. Wijma uit Oosterwolde gaf gele kaarten aan Jonathan Goosen van AZSV en aan Hoeseb Yakob en Mark Bloemendaal van Berkum.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Yordi Orriëns, Jonathan Goosen, Michael Vaags, Niek te Veluwe, Yeftha Nyamsangya, Bram Rensing, Kars Vierwind (84. Sjoerd te Boekhorst), Joost Rasing (89. Brian Hogeweide), Rik van der Eerden.

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis, Johnsen Bacuna, Youp Kok (61. Mark Bloemendaal), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Dennis Horstman, Björn Bakker (82. Frank Hoolsema), Hoeseb Yakob, Jeroen van Brummen (46. Jordi Lemmens).


BMC verhuist naar Misterpoort

AALTEN/BREDEVOORT -Voor veel mensen was het een vertrouwd gezicht: motorrijders van de BMC (Bredevoortse Motor Club) die verzamelen op Plein Zuid voor een gezamenlijke tocht, het begeleiden van een gala, of gewoon een rit voor de fun. Dat beeld gaat echter verdwijnen uit het Aaltense straatbeeld.

Na een aantal jaren in Café De Driesprong de clubavonden gehouden te hebben, ontstond het plan om in het achterste deel van de zaal – destijds in gebruik als magazijn - een eigen clubhuis te realiseren, waar de motorclub haar clubactiviteiten zou kunnen houden, en dat door gastheer Dolf Setz voor feestjes te verhuren was. Ook was het clubhuis hét decor voor het jaarfeest van de BMC, de Bikernight. Na een relatief goed huwelijk, kwamen er toch wat haarscheurtjes in de samenwerking tussen de BMC en gastheer Setz. Uiteenlopende belangen en het op een andere manier invulling (willen) geven aan wensen, maakten dat de BMC zich genoodzaakt voelt te vertrekken van een zeer gekoesterde locatie.
Hier komt dus nu een einde aan, en alle BMC-relikwieën zijn door de club mee genomen naar het nieuwe onderkomen: café Misterpoort in Bredevoort, beter bekend als 'Bernard'. Bernard is voor de BMC zeker geen onbekende, sterker nog: ooit is de BMC hier opgericht.
In Bredevoort pakt de BMC de draad weer op: de bovenzaal van Café Misterpoort is een zeer goed alternatief voor de BMC, hier kunnen de clubavonden en andere activiteiten vorm krijgen met behoud van de BMC-identiteit, een groot goed voor een club van 'Motornaobers' uit de regio van Aalten. Wat voor de club rest, is het opnieuw invulling geven aan de Bikernight. De BMC is al even bezig met de voorbereiding hiervan. De derde zaterdag van februari zal elders motor-invulling krijgen: groots, maar vooral 'BMC'.
De BMC wil Dolf Setz bedanken voor het jaren faciliteren van de club, maar gaat vanaf heden weer haar eigen weg, uiteraard per motor.