De gouden en witgouden echtparen. Foto: Foto Garretsen
De gouden en witgouden echtparen. Foto: Foto Garretsen

Feestelijke middag gouden en witgouden echtparen

AALTEN – De gemeente Aalten ontving op woensdag 30 augustus bij De Geste echtparen die recentelijk of bijna 50 of 55 jaar getrouwd waren. Rond 15.00 uur kwamen de gouden en witgouden stellen uit de gemeente Aalten feestelijk gekleed binnendruppelen. Burgemeester Arnold Gerritsen, compleet met ambtsketting, en bode André Miggelbrink ontvingen de genodigden en overhandigden de stellen een badge. Het was meteen een gezellige boel, de lang-gehuwden kregen koffie met gebak en kletsten met oude bekenden.

Door Karin Stronks

Burgemeester Gerritsen vroeg om een moment stilte en sprak de echtparen toe. Hij heette de genodigden van harte welkom bij De Geste voor deze gezellige middag en grapte dat de 55 jaar gehuwden dit moment 'wel zagen aankomen'! Gerritsen: "Burgemeester Berghoef is met deze mooie traditie begonnen omdat het ondoenlijk werd om na de samenvoeging van Aalten en Dinxperlo tot één gemeente alle jubilerende echtparen persoonlijk te bezoeken. Zoals bekend ben ik interim-burgemeester en omdat ik het een mooi initiatief vind, gaan we er voorlopig zo mee door. Als er een 'echte' burgemeester komt kan het zijn dat hij of zij het anders gaat doen! We bezoeken de 60- en 65-jaar getrouwden overigens wel."
De burgervader vervolgt: "Zo te zien verkeren jullie allen nog in een goede gezondheid, hopelijk hebben jullie het huwelijksjubileum op aangename wijze gevierd! Ik hoorde dat in Dinxperlo aan de Eisenhouwerstraat wel heel bijzondere buren leven, vier stellen die 50 jaar zijn getrouwd, in hetzelfde blok kwamen te wonen en er nu nog altijd wonen, dat is nog moeilijker dan het winnen van de Staatsloterij! We hopen dat jullie met ons een fijne middag zullen beleven!"

Foto's en bloemen voor de echtparen

Het gezelschap werd op de foto gezet en de middag werd voorzien van een muzikale noot door Reinoud ten Brink.
Zes keer per jaar worden de 50- en 55 jaar gehuwden door de gemeente Aalten uitgenodigd voor een gezellige middag. Bode André Miggelbrink legt uit: "Deze middagen worden altijd bij De Geste gehouden en over het algemeen zeer gewaardeerd door de echtparen. Bij aankomst schudden we onze gasten de hand en meestal wordt er meteen al gezellig bijgepraat. Alle gasten krijgen een badge met hun naam erop, dan is het makkelijk om te zien wie wie is! Vandaag is het trouwens extreem druk. Zoals je ziet krijgt men koffie met gebak en daarna is het gezellig borrelen. De burgemeester spreekt de genodigden toe, hij doet na het fotomoment zijn ambtsketting af en begeeft zich onder de gasten." Miggelbrink vervolgt: "Ik blijf zelf ook de hele middag om als het nodig is ergens mee te helpen. Er komen altijd wel bepaalde actuele zaken ter sprake. De bijeenkomst heeft een informeel karakter. Er is muziek en soms wordt er zelfs gedanst! Alle gasten krijgen na een paar weken een fotocollage toegestuurd met een foto van het echtpaar zelf en de groepsfoto. Ook is er een boeket bloemen voor de lang-gehuwden."