Jochem Wikkerink is de nieuwe koning van De Haart. Foto: PR
Jochem Wikkerink is de nieuwe koning van De Haart. Foto: PR Foto:

Jochem Wikkerink nieuwe koning van de Haart

HAART - De Haart heeft een schitterend zomerfeest achter de rug. Het zomerfeest werd afgelopen woensdag begonnen met een toneelavond. De toneelvereniging de Haort voerde het stuk Koestukken 7 op voor een volle tent.

In de pauze was er een verloting. Bij de kinderen won Fayen te Voortwis de derde prijs, een step. Sanne Luiten won de tweede prijs, een trolley radio en de hoofdprijs, een tablet, werd gewonnen door Diede Wikkerink. Bij de volwassenen was de derde prijs, een cadeaubon van Vivaldi, voor Bennie Breukelaar.

De theaterbon, de tweede prijs, was voor Liny Ebbers en de hoofdprijs, een ballonvaart was voor Sinie te Brinke uit Eibergen.

Donderdagavond was de wagenversierwedstrijd. Er werd een spannende strijd geleverd wie toch de mooiste wagen had gemaakt. Na uitvoerig overleg van het koninklijk paar, werd Rondom de Bane als winnaar uitgeroepen.

Na de wagenversierwedstrijd was er voor de kinderen een lampionoptocht en nadien trad Freeline op. Tot in de late uurtjes was het zeer gezellig in en om de Ringkamp.

Zaterdag werd er om 9.00 uur begonnen met het zingen van het Wilhelmus, waarna de optocht vertrok om koningspaar Wim en Anita Hoornenborg op te halen. Rond 12.00 uur ging hete weer naar de Ringkamp, waar soep en broodjes stonden te wachten.

Om 14.00 uur begon het middagprogramma met het koningsschieten, jeugdkoningschieten, fladderschieten, roosjesschieten en natuurlijk ook nog veel andere spelletjes.

Om 17 :38 uur was het Jochem Wikkerink die na 314 schoten de romp naar beneden schoot. Hij regeert samen met Malou van de Groep een jaar lang over de Haart.