DanzArte in actie. Foto: Leo van der Linde
DanzArte in actie. Foto: Leo van der Linde Foto:

Zondag jammen in Koppelkerk

\BREDEVOORT - De expositie 'Breekijzer Breekt Uit' in de Koppelkerk van kunstenaarscollectief BREEKijzer wordt op de zondagmiddagen opgeluisterd met livemuziek. Zondagmiddag 27 augustus treden Jurgen van der Sluis en Theo de Vries op in het Boekencafé van de Koppelkerk. Een vrije gift wordt op prijs gesteld. het jammen in de Koppelkerk is van 15.00 tot 17.00 uur.

Jurgen van der Sluis (Varsseveld) is al zo ongeveer vanaf zijn zeventiende actief in verschillende Achterhoekse rock- en bluesbands, waaronder het fameuze Bull-it. Acht jaar geleden ontdekte hij de staande bas en de jazz. Samen met Theo de Vries speelt hij in de Loony Groove Jazzband.
Zanger-pianist Theo de Vries (Kalkar) speelde 25 jaar met zijn bands in binnen- en buitenland op privéparty´s, business events en festivals. Daarnaast heeft Theo onder meer gespeeld met het Metropole Orkest, John Engels, Jacques Schols, Pia Beck, Mathilde Santing, Tony Vos, Rolf Delfos en Paco Peña.
Jurgen en Theo spelen op de sessie in de Koppelkerk eerst samen enkele nummers, daarna kunnen andere muzikanten, zangers en zangeressen aansluiten om samen te jammen op jazz standards uit het swing-, bebop- en bossa-nova-repertoire.


Dansen en mode luiden Aaltendagen uit

AALTEN - De laatste Aaltendag stond donderdag in het teken van optredens van de jeugdige dansers van Magali Tiemersma Danzarte en modeshows.

Met alle activiteiten door het hele centrum trok ook deze Aaltendag veel publiek. Op het grote podium op de Markt dansten de leerlingen van DanzArte, de dansschool van Magali Tiemersma. Er waren modeshows van Pretty Woman Mode in de Kerkstraat en Pepper-8 menswear in de Peperstraat. Verder waren de grote kinderrommelmarkt en het schminken populair bij het publiek. Tekst en foto's: Leo van der Linde.


Modeshow bij Pretty Woman. Foto: Leo van der Linde