Nederlandse gastgezinnen gezocht voor High School Holland studenten

AALTEN - Voor uitwisselingsstudenten uit diverse landen worden door Travel Active gastgezinnen gezocht. De jongeren, tussen de vijftien en achttien jaar oud, gaan naar een middelbare school in de buurt en leren Nederlandse leeftijdsgenoten én de taal kennen.

Sinds de Franstalige uitwisselingsstudent Maxime uit België elke ochtend aan haar ontbijttafel plaatsneemt, staat er standaard een pak hagelslag puur op het boodschappenlijstje van Manuela Bravenboer. De familie Bravenboer is een van de gastgezinnen die het High School Holland programma mogelijk maken. Ook in Aalten en omstreken zoekt Travel Active vanaf eind augustus gastgezinnen voor uitwisselingsstudenten uit Thailand, Taiwan, Brazilië, Amerika, Italië, België en Mexico. Manuela en haar man hebben twee zonen op de middelbare school en lazen bij toeval een oproep van Maxime die een gastgezin zocht. Manuela zegt enthousiast: "Het is voor ons hele gezin een fantastische ervaring geweest. Maxime mag gewoon een poosje meeliften op ons geluk. Ik zag hem in negen maanden veranderen in een man. Zijn ouders zullen versteld staan van hoe hij in alle opzichten is gegroeid."

Semester, schooljaar of korter
Mensen uit stad of dorp, met of zonder kinderen, of van wie de kinderen al de deur uit zijn, het maakt niet uit. Zolang zij enthousiast zijn, openstaan voor een interculturele ervaring en bereid zijn om een jongere van tussen de vijftien en achttien jaar op vrijwillige basis een gezellig en veilig thuis te bieden kunnen zij zich aanmelden als gastgezin. De buitenlandse jongeren gaan naar een reguliere middelbare school in de buurt en leren zo leeftijdsgenoten kennen en de taal spreken. De meesten komen net als Maxime voor een semester of schooljaar. Na twee maanden, of eerder indien gewenst, wordt gekeken of het voldoende klikt tussen gastgezin en scholier. Indien nodig zoekt Travel Active een ander gastgezin. Een ervaren medewerker van Travel Active begeleidt de gastgezinnen gedurende de hele plaatsingsperiode.

Meer informatie vragen of aanmelden kan via G. Pieters, 06-12586382 of regiogelderland@travelactive.nl.