Koningin Riekie te Hennepe met haar gemaal en jeugdkoning Robin met zijn 'hulpkoning'. Foto: PR
Koningin Riekie te Hennepe met haar gemaal en jeugdkoning Robin met zijn 'hulpkoning'. Foto: PR Foto:

Riekie te Hennepe koningin van Aaltense Heurne

AALTEN - Onder prima weersomstandigheden heeft Oranjevereniging Den Vaderlandt Getrouwe uit de Aaltense buurtschap Heurne vorige week haar zomerfeest gevierd.

Op woensdagavond was de aftrap voor drie dagen feest met activiteiten voor elk wat wils in en om een feesttent bij D'n Heurnsen Tref. Men begon met het koning ophalen en dat was dit jaar bij Hans Kraaijenbrink aan Kriegerdijk 2 in Aalten. Hans mocht voorop, in een optocht met versierde wagens onder begeleiding van Fanfarekorps Crescendo uit IJzerlo naar de feesttent bij D'n Heurnsen Tref, samen met jeugdkoningin Juliet van Eerden in de koets van Jan van de Claus. Daar aangekomen werd een gezamenlijk spel gespeeld onder begeleiding van Jeroen Obbink, waarna onder de klanken van Harmoncagroep Onder de Linden werd nagenoten van deze gemoedelijke avond.
Op vrijdagavond was er een gezinsfietstocht van 20 km uitgezet, dit keer over Haarts grondgebied. Na terugkomst kon men genieten van en dansen onder begeleiding van de eigen Heurne Band. Deze band van zes Heurnse muzikanten trad vorig jaar tijdens het jubileumfeest voor de eerste keer op. Dat is zo goed bevallen dat ze nu de hele avond mochten verzorgen. Dat ging hun zo goed af dat er al werd gesuggereerd dat ze volgend jaar wel de hoofdact mogen zijn.
Zaterdagmiddag stond geheel in het teken van een volksfeest zoals dat in de buurtschappen gevierd wordt: er kon deelgenomen worden aan allerlei vermaakspelletjes zoals een carrouselspel en/of fladder- of roosjes schieten, een voetbalspel en een raadspel. Ook het traditionele kegelen was aanwezig evenals het werpen van gaffels in strobalen en het verst kunnen gooien met hooibalen. Ook werd er een verloting gehouden met als hoofdprijs een ballonvaart. Uiteraard was er ook het koningschieten zowel voor de jeugd als de volwassenen. Jeugdkoning werd Robin te Winkel, en hij koos Timon Hoftijzer tot z'n hulpkoning. Koningin bij de senioren werd Riekie te Hennepe , die er zichtbaar plezier in had. Ze deed voor de eerste keer mee. Samen met haar gemaal Eddy Navis mag zij een jaar lang de scepter zwaaien over de buurtschap Heurne. 's Avonds was er in de goed gevulde feesttent een dansavond met muziek van De Daltons.
De Heurnse Oranjevereniging Den Vaderlandt Getrouwe kijkt met plezier terug op de feestweek.