Foto: Leo van der Linde
Foto: Leo van der Linde Foto:

Volksfeest in Bredevoort

Vervolg van de voorpagina

BREDEVOORT - Het Volksfeest in Bredevoort werd onder andere gevierd met een bontgekleurde optocht. Hierbij een impressie met tekst en foto's van Leo van der Linde.

De stoet telde deelname van de leden van voetbalvereniging SV Bredevoort en MEC, leden van de Gymnastiekvereniging Prinses Margriet. Kinderen van Circus Spelend Wijs reden in bont gekleurde karretjes mee in de stoet. Ook de schooljeugd van Basisschool 't Bastion konden allemaal meerijden in de optocht in wagons getrokken door een schitterende locomotief.

De deelnemers aan de optocht lieten zich inspireren door allerlei onderwerpen. Populair is blijkbaar het 'wokken'. De 'Koppelwokkies' hadden zich uitgedost als kookgrage Chinezen en baarden veel opzien met hun schitterende wagen. Ook Black Beauty, een oude televisieserie, herleefde in Bredevoort. Ziek worden is nooit leuk tijdens de optocht. Hoe ziek men zich ook voelt, meedoen zal men. In een bed gelegen en hoewel misselijk, aanwezig zijn tijdens dit gebeuren dat zal men.

Onder de vrolijke klanken van de Drum en Muziekband Bredevoort werd het een gezellig gebeuren. De weersomstandigheden waren prima. Na de optocht volgde 's middags het Schuttersfeest en werd een start gemaakt met het vogelschieten.

Foto: Leo van der Linde
Foto: Leo van der Linde
Foto: Leo van der Linde
Foto: Leo van der Linde
Foto: Leo van der Linde