Het centrum van Dinxperlo wordt weer omgetoverd tot één groot strand. Foto: PR
Het centrum van Dinxperlo wordt weer omgetoverd tot één groot strand. Foto: PR Foto:

Concert zestigjarig Ulfts Mannenkoor

ULFT - In 1957 werd het Ulfts Mannenkoor opgericht, een groot regionaal koor, dat zich met enthousiasme en toewijding bezighoudt met pure mannenkoorzang. Het koor kreeg grote nationale en internationale bekendheid onder andere door radio- en televisieoptredens. De waardering voor het koor bleek ook tijdens de vele buitenlandse concertreizen.

Dit jaar viert het koor haar zestigjarig jubileum en doet dat door onder andere diverse kerkdiensten in de regio op te luisteren en een aantal bijzondere concerten te geven. Indrukwekkend was op 26 maart van dit jaar het Russisch-Slavisch concert. Op 17 juni geeft het UMk een concert in Italiaanse sferen. Aan dit concert wordt meegewerkt door het Oost-Gelders Symfonie Orkest onder leiding van Alexander Geluk. Het vindt plaats in de bijzondere ambiance van de SSP Hal bij de DRU Cultuurfabriek in Ulft en wel in het kader van het Oude IJsselstreek Muziekfestival. Aanvang is om 20.00 uur, de toegang is gratis.
Gaandeweg is het repertoire van het UMk uitgebreid tot volksliederen, geestelijke muziek, klassieken, opera, operette, musical en popmuziek, dat alles in maar liefst zeventien talen. Het koor heeft met vele prominente solisten gezongen zoals Marco Bakker, Ernst Daniël Smid en Lee Towers. Bijzonder waren de concerttournees met Ivan Rebroff en de popgroep Normaal. Tweemaal had het Ulfts Mannenkoor de eer om mee te mogen werken aan een benefietconcert in de Royal Albert Hall in Londen. Als vreemde eend in de bijt stond het Ulfts Mannenkoor in 2016 op het podium van het grootste festival van Nederland: de Zwarte Cross.

Het UMk heeft een aantal uitstekende solisten. Het koor kent vier stemsoorten: eerste en tweede tenoren, eerste en tweede bassen. De meeste liederen worden dan ook vierstemmig gezongen. Dankzij gedisciplineerde repetities, een goede begeleiding door een zangpedagoge en koorscholing zingt het koor op een hoog niveau. Dit hoge niveau én de onderlinge band vormen de kracht van het UMK.
Het Ulfts Mannenkoor staat midden in de samenleving en levert daar graag een bijdrage aan door onder andere op te treden bij lokale evenementen. Traditiegetrouw sluit het koor het seizoen af met een ´kleintje concert´in verzorgingscentra.
Het Ulfts Mannenkoor ondergaat dit jaar een wisseling van dirigent. Sinds 1984 stond het koor onder leiding van Piet van der Sanden die ook arrangementen voor het koor maakte. Vanaf 1 februari heeft Harmen Cnossen het stokje overgenomen. Cnossen, landelijk vooral bekend als dirigent van de Marinierskapel, heeft jarenlange ervaring met koren. Het concert op 17 juni wordt door hem gedirigeerd.
Henk Bennink is de vaste pianist/organist van het koor en sinds 2016 is Debby Wissing de presentatrice.
Meer informatie over het Ulfts Mannenkoor is te vinden op de website en op de Facebook pagina.


www.ulftsmannenkoor.nl


Beachtoernooi in
Dinxperlo

DINXPERLO - Als een der eerste verenigingen in de Achterhoek startte volleybalvereniging Favorita 24 jaar geleden als een van de eerste verenigingen in de Achterhoek met een beachvolleybaltoernooi in Dinxperlo. Een toernooi dat is uitgegroeid tot een spektakel waaraan jaarlijks veel teams deelnemen en dat georganiseerd wordt door een team van vele vrijwilligers die verantwoordelijk zijn voor het aanleveren van het zand, opzetten van de velden, horeca en toernooileiding. Ook dit jaar zal het evenementenplein in het centrum van Dinxperlo weer omgetoverd worden tot een groot strand waarop drie velden zullen worden gesitueerd. Een week lang is Dinxperlo weer in de ban van beachvolley, voetvolley en dit jaar ook weer beachtennis. Het toernooi begint op zaterdag 1 juli en eindigt op zondag 9 juli. Er kan gespeeld worden op competitie- en op recreatief niveau. Nieuw is dit jaar dat op veler verzoek zowel voor heren- als voor damesteams een competitie-ronde volleybal gehouden wordt op één dag en wel op zaterdag 1 of zondag 2 juli. Inschrijvingen voor dit toernooi is mogelijk tot 11 juni. Aanmelding kan via de site van Favorita.


www.favorita-dinxperlo.nl