De zaal is voorzien van een nieuwe vloer en nieuwe kleurtjes.  Foto: PR
De zaal is voorzien van een nieuwe vloer en nieuwe kleurtjes. Foto: PR Foto:

Atlantic: actief voor en door jongeren

HAART - Onlangs werd in een Aaltens huis-aan-huisblad ten onrechte gemeld dat jongerencentrum Atlantic op de Haart niet meer zou bestaan. Dat wil het bestuur van het jongerencentrum bestrijden. Het bestuur meldt: "Wij zijn als jongerencentrum zeker nog actief. Wij vinden het belangrijk dat een ieder weet dat wij, nu en in de toekomst, actief zijn voor de jongeren in Aalten en omstreken."

De afgelopen jaren zijn er spijtig genoeg veel jongerencentra in Aalten en omstreken gestopt. Hierdoor zijn er nog maar weinig jongerencentra over. JC Atlantic is een van de weinige actieve jongerencentra. Het jongerencentrum, gelegen in de Aaltense buurtschap de Haart, is ooit begonnen in 1979.
Nu, 38 jaar later is zij nog steeds actief. Het jongerencentrum wordt volledig gerund door vrijwilligers. Zij houden zich bezig met het organiseren van activiteiten en feestavonden voor jongeren. Elke vrijdag en zaterdagavond is Atlantic geopend voor bezoekers vanaf 14 jaar. Verder organiseert Atlantic ook nog een leuke dag voor de basisschoolkinderen en is er eens per jaar het 'Aftersummer Festival'. Dit buitenevenement trekt jaarlijks vele bezoekers.

Afgelopen jaar heeft er binnen Atlantic een verbouwing plaatsgevonden. Hierbij is de dansvloer vernieuwd en is de zaal volledig voorzien van een nieuw kleurtje.

Door deze vernieuwingen hoopt Atlantic, nu en in de toekomst, in waardevolle toevoeging te zijn aan de Aaltense gemeenschap. De komende tijd staan er leuke activiteiten gepland. Aankomend weekend, vrijdag 10 en zaterdag 11 maart is het Glow In The Dark-weekend, met vrijdags de Teenageparty Glowparty en zaterdags de Glowparty. In het weekend van 24 en 25 maart wordt Atlantic omgetoverd tot een tropisch strand. Vrijdag 24 maart is er namelijk het Beachvolleybal-toernooi. De volgende dag vindt de Beachparty plaats. Verder wil Atlantic in het eerste weekend van september het Aftersummer Festival organiseren. Genoeg om naar uit te kijken dus.

De bar van jc Atlantic. Foto: PR