Van 27 tot en met 30 juni  is het Winterswijkse buitengebied weer het domein van duizenden fietsliefhebbers tijdens de Internationale Fiets4daagse Winterswijk. Foto: Ron Rensink
Van 27 tot en met 30 juni is het Winterswijkse buitengebied weer het domein van duizenden fietsliefhebbers tijdens de Internationale Fiets4daagse Winterswijk. Foto: Ron Rensink Foto:

WFevenementen voor
wandelaars en fietsers

WINTERSWIJK - Ook in 2017 staat de stichting WFevenementen weer garant voor leuke activiteiten op het gebied van wandelen en fietsen.

Op zondag 21 mei zijn er de Naobertochten voor zowel wandelaars als fietsers. Recreatiepark Het Winkel is dan het startpunt voor een gepijlde wandeltocht van 15 km of fietstochten van 40 of 60 km. De wandelaars lopen door de buurtschappen Brinkheurne, Woold en Kotten. De fietsroutes gaan door het grensgebied, waarbij regelmatig via groene grensovergangen onze 'naobers' in Duitsland worden bezocht. Alle tochten hebben een pauzestop bij gebouw Juliana in Het Woold, waar tevens een beurs van Wooldse kunstenaars kan worden bezocht.

Fiets4daagse
Ook dit jaar is de Internationale Fiets4daagse Winterswijk het grootste evenement. Van dinsdag 27 juni tot en met vrijdag 30 juni worden weer duizenden fietsliefhebbers verwacht, waarvan een groot deel fietstoeristen. De routes hiervan zijn geheel vernieuwd: bleven de deelnemers afgelopen jaar voornamelijk in de Winterswijkse buurtschappen, dit jaar worden alle Nederlandse en Duitse buurtgemeenten aangedaan. Tijdens de fraaie, uitgepijlde tochten zijn er ook dit jaar weer vele muzikale optredens en nevenactiviteiten. Start en finish zijn wederom bij sportcomplex 't Huitinkveld aan de Bataafseweg, normaliter de thuishaven van voetbalclub FC Trias. De voorinschrijving is inmiddels al in volle gang, daarnaast bieden vele hotels en campings speciale arrangementen aan.

Hamalandtochten
Op zondag 3 september wordt het seizoen afgesloten met de Hamalandtochten voor wandelaars en fietsers. Startpunt is dan recreatiepark De Sevink Molen. De gepijlde wandeltocht is dan 15 km lang, de fietstochten 40 of 60 km. De tochten gaan door het grensgebied ten noorden van de gemeente Winterswijk, onderweg zijn er de gebruikelijke rustpunten.


wfevenementen.nl

fiets4daagsewinterswijk.nl