De Pompe wordt overhandigd aan team Go4Life. Foto: Karin Stronks
De Pompe wordt overhandigd aan team Go4Life. Foto: Karin Stronks Foto:

De Pompe voor Go4Life

BREDEVOORT – 't Grachthuys was op vrijdagavond 6 januari 'the place to be' in Bredevoort. Een presentatie van 'Beeldmerk Bredevoort' werd getoond en van uitleg voorzien en De Pompe, de prijs van de Bredevoortse Middenstandsvereniging (BREM) voor personen of verenigingen die veel hebben betekend voor de samenleving in Bredevoort, werd uitgereikt aan team Go4Life.

Door Karin Stronks

Nieuwe impulsen
Veel gasten waren aanwezig op de nieuwjaarsreceptie bij 't Grachthuys in Bredevoort. Onder het genot van een kopje koffie, thee of een drankje werden de nieuwjaarswensen uitgewisseld. Er werd gezellig gekletst in de warme en knusse ambiance van 't Grachthuys. Rond de klok van kwart voor negen heette Ap te Winkel van de stichting Beheer Kulturhus Bredevoort iedereen van harte welkom, met name de genomineerden sprak hij toe. Hij gaf aan dat in Bredevoort veel positieve ontwikkelingen gaande zijn en dat diverse werkgroepen plannen maken voor een sterk en vitaal Bredevoort. Hij gaf voor een presentatie het woord aan Sylvia Heijnen, zij vertelde over de plannen van de werkgroep 'Beeldmerk'.
Ondernemers genomineerd
Na een hartelijk applaus voor de presentatie stelde Bart Oonk van de programmaraad van 't Grachthuys de dertien genomineerden voor de prijs De Pompe voor. Oonk geeft aan: "Dit jaar was opvallend dat ook vier ondernemers zijn genomineerd. Spar Jos Luiten is door meerdere mensen genomineerd. Één van de inzenders vond dat Jos Luiten van de Spar het 'kloppend hart van Bredevoort' heeft gemaakt. En dat het zo tragisch is dat hij zijn werk niet kan afmaken omdat hij ongeneeslijk ziek is. Jos en Nicole Betting zijn genomineerd voor hun ambitieuze plannen voor Bernardus. Sylvia Heijnen voor haar inzet voor de Koppelkerk, Gerco Honders voor zijn brouwerij 'Borghman bier'." De overige negen genomineerden zijn Bert Stronks voor zijn participatie en knowhow, Theo Rave die veel doet voor de Zonnebloem en 25 jaar Sinterklaas was, de activiteitencommissie van gymnastiekvereniging Prinses Margriet, Zonnebloem afdeling Bredevoort, Hans de Graaf van Bredevoorts Belang, Go4Life voor hun strijd tegen kanker, Wim Geurink, onderhoud vestingpark, Bertil Navis, enthousiast en op veel manieren actief en de 23-jarige Joyce Willemsen voor haar tomeloze inzet voor jongeren.
Winnaar De Pompe
Bert Berghoef verricht één van zijn laatste 'daden' als burgemeester van de gemeente Aalten. Hij glimlacht: "Allereerst een groot compliment voor de werkgroepen die zorgen voor meer vitaliteit en élan in Bredevoort! Nu over naar de uitreiking, mensen, wat een rijkdom, maar liefst dértien genomineerden. Dat betekent dat respect en saamhorigheid hier volop aanwezig is, compliment! Voor ons, Gerwin Jansen Eupe, Gerco Honders en mijzelf als juryleden geen gemakkelijke taak om een keuze te maken maar het is gelukt. De winnaar is Go4life!" Inge Schokkin, Wim Schokkin, Jan Willemsen en Judith Willemsen kregen een daverend applaus, bloemen, een geldprijs en, voor één jaar, het beeldje De Pompe. Na het officiële gedeelte konden de gasten genieten van een drankje, hapje en van elkaar. De muzikale omlijsting werd verzorgd door het akoestisch duo Donkerblond.

De Pompe wordt overhandigd aan team Go4Life. Foto: Karin Stronks