Vrijwilligers van Repaircafé. Foto: PR
Vrijwilligers van Repaircafé. Foto: PR

Repaircafé in Aalten steeds
vaker bezocht

AALTEN - Het repaircafé in Aalten wordt steeds vaker bezocht door mensen die hun meegebrachte defecte spullen gratis laten repareren. In het afgelopen jaar zijn er maar liefst meer dan tweehonderd bezoekers op donderdagmiddag in De Hofnar geweest. De vrijwilligers van repaircafé hebben zo'n tachtig procent van de defecte zaken weer goed werkend gekregen.

In onze samenleving worden ontzettend veel kapotte soms nog waardevolle spullen weggedaan. Vaak ook dingen die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Het Aaltense repaircafé laat mensen op een andere manier naar hun spullen kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien. Het repaircafé draagt bij aan een mentaliteitsverandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving.

Helaas zit repareren niet meer in het systeem of mensen weten niet goed meer hoe het moet. Wat te doen met een stoel waarvan een poot los zit? Een broodrooster die niet meer werkt, gereedschap dat defect geraakt is, een klok die niet meer tikt? Weggooien? Mooi niet! Deze spullen kunnen naar het Repaircafé worden gebracht. Daar zijn deskundigen aanwezig om eventueel samen met de eigenaar het probleem op te sporen en te repareren. Dit alles kosteloos. Eventuele te vervangen delen moeten uiteraard wel vergoed worden. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven nog niet te worden weggegooid.


www.repaircafeaalten.nl


Vrijwilligers van Repaircafé. Foto: PR