Aniek van Koot ontving een oorkonde en penning. Foto: Frank Vinkenvleugel
Aniek van Koot ontving een oorkonde en penning. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Uitbundig onthaal Aniek van Koot in Dinxperlo

Dinxperlo- Vanwege haar geweldige prestaties op de Paralympics in Rio, is 'onze' Aniek van Koot zaterdagmiddag op uitbundige wijze gehuldigd door het behalen van een zilveren medaille in het rolstoeltennis enkel en het behalen van de gouden medaille in het rolstoeltennis dubbel, samen met Jitske Griffioen.

Door Iris Jansen

Gezeten in een mooie open Bentley, bestuurd door haar zus Sanne, eindigde Aniek van Koot haar rondrit door Dinxperlo bij het voormalige gemeentehuis, onder muzikale begeleiding van het Oranjekorps. Daar werd zij verwelkomd door Burgemeester Berghoef en Gerrit van Veen, voorzitter van de Stichting Rolstoeltennis Aniek van Koot. Van Veen noemde het een bijzonder moment, niet alleen voor Aniek maar ook voor Dinxperlo. Vele belangstellenden en vrienden die met Aniek hadden meegeleefd waren gekomen, waaronder ook Esther Vergeer, om haar toe te juichen en te feliciteren.

Sport-icoon
Berghoef:" Na het lezen van jouw webblog schoten mij meteen enkele kernwoorden te binnen: zelfkennis en een intelligente doordouwer. Jouw 'slechts' zilveren medaille, wat op zich al een giga prestatie was, wist jij de volgende dag om te zetten in een gouden plak. Onze gemeente kent niet een Ereburgerschap, dus moest het College wat anders bedenken om jouw sportprestaties naar waarde tot uitdrukking te brengen. Daarom hebben wij besloten om jou, Aniek van Koot, uit te roepen tot Sport-icoon. Met een oorkonde en een medaille van de gemeente Aalten voorzien van een briljant, willen wij jou hiermee huldigen. Wethouder Henk Rijks vulde aan:" Van jouw eigen woorden van Koot-chaoot en Aniek-paniek, wil ik veel liever Aniek- uniek maken. Je hebt het allerbarstens goed gedaan".

Coach en trainer Hans-Jurgen Striek, wilde ook graag enkele woorden richten tot van Koot. "Ik vraag me wel eens af of Aniek zelf weet hoe goed ze is, maar volgens mij heeft ze dat niet in de gaten. Krijg geloof in je eigen kwaliteiten, blijf dicht bij jezelf en vertrouw op je eigen kracht. Ik ben zo trots op jou". Dat waren mooie en roerende woorden.

Obrigado
"Obrigado, dankjewel!". Daarmee begon een geƫmotioneerde van Koot haar dankwoord. Niet alleen gericht aan haar familie en team, aan het bestuur van de Stichting, alle sponsoren en de gemeente Aalten, maar ook aan de vriendengroep en alle verdere aanwezigen.

"Het was zo bijzonder om weer thuis te komen; het voelde als een warm bad. Al die lieve berichten, bloemen en felicitaties. Dankjewel Dinxperlo, door jullie weet ik mij gesteund om er weer voor te gaan in Tokio over vier jaar".

Sponsoren
Van Veen hoopt als voorzitter van de Stichting Rolstoeltennis Aniek van Koot, dat het zal lukken om weer voor de komende vier jaar sponsoren te vinden, waardoor van Koot in de gelegenheid gesteld wordt aan wedstrijden deel te nemen om zich op Tokio voor te bereiden. "Dat zijn wedstrijden die niet naast de deur liggen, maar over de hele wereld plaatsvinden. Je praat dan over flinke bedragen aan inschrijfgelden, reis- en verblijfkosten; dat is iets wat de Bond niet betaalt, maar zelf moet worden bekostigd. Natuurlijk is Aniek bereid om tegenprestaties te leveren als gastspreekster, het schrijven van een column of het geven van clinics. Het is leuk om Aniek te volgen op de site www.aniekvankoot.nl. Wie contact wil opnemen kan mailen naar gw.vanveen1@kpnmail.nl.


Kijk ook op pagina 22 en 23