Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Be Quick en DZSV. Foto: PR
Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Be Quick en DZSV. Foto: PR Foto:

Derde zege op rij voor DZSV

DINXPERLO - Degradant Be Quick'28 wist de eerste vier competitiewedstrijden nog niet te winnen en barstte dus niet van het zelfvertrouwen. DZSV boekte vorige week een knappe overwinning tegen IJVV en reisde met wat meer zelfvertrouwen naar Zwolle af en dat was vanmiddag ook te merken. Zonder zelf echt voortreffelijk voor de dag te komen kwam DZSV eigenlijk geen moment in de problemen en dat tekent op dit moment misschien wel een beetje de volwassenheid van het elftal van Bas van Londen.

Opstelling DZSV: Harm ter Maat; Daan Harbers (Gijs ter Horst/82), Gijs Baten, Rob Mastebroek, Jordi Bulten, Jordi Sticker (Coen Rougoor/65); Michel Luijmes, Max Tamboer, Niels Tamboer; Wesley Koenders (Jeffry Simons/75), Raoul Vinkenvleugel

DZSV nam in de openingsfase een wat afwachtende houding aan en was bij vlagen wat slordig. Be Quick was in deze fase misschien wel de ploeg die het tempo bepaalde zonder daarbij echt gevaar te stichten. Na een kwartier spelen vuurde DZSV voor het eerst en het werd meteen gevaarlijk. Een kanonskogel van Raoul Vinkenvleugel stuiterde via de onderkant van de lat het veld weer in, de keeper was kansloos maar de bal was de doellijn niet gepasseerd. Enkele ogenblikken later was DZSV wel succesvol. Wesley Koenders wilde uithalen maar werd opzichtig in de rug gelopen. Het was weliswaar geen zware overtreding, maar wel een overtreding en omdat deze binnen de beruchte zestien meter lijnen plaatsvond ging de bal op de stip. Niels Tamboer nam de penalty en stuurde de keeper de andere hoek in, 0-1.

'Blauwwitten kunnen het alle tegenstanders lastig maken'

Vanaf dat moment speelde DZSV eigenlijk al een gewonnen wedstrijd. Be Quick probeerde het wel, maar had vanmiddag gewoonweg te weinig power om DZSV aan het wankelen te brengen. Nadat Raoul Vinkenvleugel en Wesley Koenders al twee kansen op 0-2 hadden gehad was het Vinkenvleugel die even later wel doeltreffend was. Een vrije trap werd breed getikt op de gevaarlijke aanvaller, deze passeerde zijn directe tegenstander en schoot vervolgens vanuit een moeilijke hoek knap raak en tekende voor de 0-2 en daarmee ook de ruststand.

In de tweede helft had DZSV de wedstrijd al heel snel kunnen beslissen. Wesley Koenders werd weggestuurd vanaf het middenveld en behield knap het overzicht. Raoul Vinkenvleugel hoefde de bal eigenlijk alleen maar in te tikken maar vond desondanks de Zwolse keeper op zijn weg. Zo hield DZSV Be Quick in de wedstrijd en moest het waken voor enkele uitvallen. Echt grote kansen creƫerde Be Quick niet al moest Harm ter Maat nog wel een keer gestrekt naar de hoek en pakte hij een mooie boogbal.

Het was echter wachten op de 0-3 en die viel dan ook vlak voor tijd. Daan Harbers lanceerde de ingevallen Jeffry Simons die een vrije doortocht had. Hij verschalkte de keeper door de lange bal te verlengen en vervolgens met het hoofd de bal in het lege doel te koppen, 0-3. Niet veel later was het gebeurd en boekte DZSV een geenszins geflatteerde overwinning en steeg het naar plek 5 op de ranglijst.

Een droomstart voor de formatie van Bas van Londen met 10 punten uit 5 wedstrijden. Het is zaak om het zelfvertrouwen de komende weken te blijven omzetten in punten door er week in week uit heel veel energie in te steken.

Als DZSV dat blijft doen dan kan het elke tegenstander lastig worden gemaakt, ook in de tweede klasse. De volgende opponent is VV Den Ham. De Hammer Boys komen zaterdag 8 oktober naar Sportpark 't Welink toe, aftrap 14.30 uur. DZSV hoopt op veel steun.


Sv Dinxperlo deelt de punten met BonBoys: 1-1

DINXPERLO - Dinxperlo kwam al vrij snel op voorsprong.

De weer herstelde Mark Spoor snelde de diepte in en legde vervolgens de bal terug op Danny Maurick. Diens voorzet belandde al in de vierde minuut op het hoofd van Mike Bulsink. Zijn kopbal belandde in het netje: 1-0.

Daarna kreeg Dinxperlo met Spoor en Lichtenberg twee uitgelezen kansen om de score na 2-0 te tillen. Eerst ging de lob van Spoor over het doel en in dezelfde minuut kreeg Lichtenberg na onzorgvuldige opbouw bij BonBoys de kopkans.

BonBoys werd sterker en kreeg wat mogelijkheden op de gelijkmaker. Die kwam er net na rust toen Dinxperlo met de gedachten nog bij de thee zat.

Daarna was de wedstrijd gelijk opgaand waarbij Dinxperlo vooral in de slotfase nog eens aandrong. Mogelijkheden voor de ingevallen Michiel Aalbers en een Ramon Radstaak leverde geen doelpunt meer op.

Dinxperlo deelde de punten met BonBoys en verlaat de laatste plaats.

Aanstaand weekend de reis naar Hengelo waar Pax de tegenstander is. De laatste keer dat SVD in Hengelo was, leverde dat drie bekerpunten op. In de poulefase werd toen PAX met 2-4 verslagen.