Wim Rexwinkel.
Wim Rexwinkel. Foto:

Huldigingen voor 525 jaar lidmaatschap SVD

DINXPERLO - SV Dinxperlo heeft zondag 2 oktober haar jubilerende leden gehuldigd voorafgaand aan de competitie wedstrijd van SV Dinxperlo 1 tegen Bon Boys. Een dit keer bijzondere huldiging omdat twee leden liefst 75 jaar lid zijn van onze vereniging en mevrouw Coba Zorn-Winkelman liefst 85 jaar lid is van SV Dinxperlo.

Voorzitter Schreur begon met de 50'ers Wim Smits en Wim Rexwinkel. Beiden hadden en hebben hun verdiensten voor SVD niet alleen binnen de lijnen maar ook daarbuiten. Een korte uiteenzetting van hun verdiensten voor de club werd gedeeld voordat zij de bloemen en het jubileumspeldje in ontvangst konden nemen. Daarna was het de beurt aan voetballiefhebber Herman Klein-Sessink voor zijn 60-jarig jubileum. Frans Vreemann werd 70 jaar geleden lid van SV Dinxperlo en heeft niet zo lang gevoetbald. Hij begon bij de afdeling gymnastiek kort na de oorlog. Logisch dat dit bij SVD gebeurde omdat zijn vader voor de oorlog voetbalde en bestuurslid was bij de club. Daarmee werd ook de stap gezet naar de voormalige afdeling gymnastiek van de club. Deze ging helaas in 1994 ter ziele vanwege te weinig leden destijds.
Cor Zorn was toen al meer dan twintig jaar bestuurslid maar is steeds lid van SVD gebleven. Hij werd, net als de andere gymnasten erelid van de club, gehuldigd voor 60 jaar lidmaatschap. Mw. Demkes-Heijink kon helaas niet aanwezig zijn maar de honneurs werden waargenomen door Hans Demkes. Zij is 75 jaar lid van de SV Dinxperlo. Daarna was het de beurt aan Cor Winkelman, 75 jaar lid, en ook voornamelijk gymnast. Nog steeds staat Cor elke twee weken aan de lijn om SV Dinxperlo aan te moedigen.

Het meest bijzondere moment was de huldiging van mevrouw Coba Zorn-Winkelman. Zij werd lid in 1931 toen de afdeling gymnastiek een ondergeschoven kindje was naast het voetbal. Vanaf 1931 werd met leider Boersbroek de afdeling gymnastiek belangrijker gemaakt met nieuwe materialen en er kwam een apart bestuur. Mw. Zorn-Winkelman was een begenadigde gymnaste en won menige toernooien in de regio. Voor de afdeling gymnastiek was de familie Winkelman heel belangrijk. Voor SVD heel bijzonder om mevrouw Coba Zorn-Winkelman te mogen huldigen voor 85 jaar lidmaatschap.

Foto´s: Jan Willem Mateman

Coba Zorn-Winkelman
Cor Zorn.
Cor Winkelman.
Mevrouw Demkes Hijink.
Frans Vreemann.
Herman Klein Sessink.
De jubilarissen.
Wim Smits.