De afgeplakte deur van het Kulturhus. Foto: Frank Vinkenvleugel
De afgeplakte deur van het Kulturhus. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Feestelijke opening Kulturhus Dinxperlo

DINXPERLO - Op feestelijke wijze werd vrijdagmiddag de opening van het 'nieuwe' Kulturhus gevierd. Onder toeziend oog van de vele genodigden, betrokkenen en vrijwilligers, werd door de bestuursleden Hilly Kleinnibbelink, Hans Eppink en Henkie Bruggink van de Stichting voor Maatschappelijk welzijn de opening verricht.

Door Iris Jansen

Bruggink, haalde in zijn welkomstwoord nog kort de geschiedenis van de panden aan, die zo mooi in een fotocollage van Ben Maandag is samengevat.

"Het oude pand aan de Hogestraat kent als Christelijke school in 1892 zijn oorsprong en heeft als zodanig dienst gedaan tot aan de komst van de Ds.van Dijkschool. Het verenigingshuis 'Ons Huis' aan de Maurits Prinsstraat is in 1914 door de Nederlands Hervormde Kerk als 'Vereenigingsgebouw' gebouwd. Vanaf het begin herbergde het al vele verenigingen, en vele inwoners van Dinxperlo zullen hier nog herinneringen hebben liggen."

"Door de jaren heen is er veel verbouwd en veranderd om tenslotte tot een geheel te zijn samengevoegd. We kunnen terugkijken op een lange periode van doorbijten, stofhappen en lawaai. Een dankjewel aan iedereen die zoveel geduld heeft kunnen opbrengen en een dankjewel aan iedereen die heeft meegeholpen om tot dit geweldige resultaat te komen."

Na de officiƫle opening werd in de zaal nog een toost uitgebracht, waarbij 'Enge Buren' die dertien jaar geleden in Dinxperlo debuteerden, de aanwezigen verrasten met twee vrolijke muzikale intermezzo's.

Henkie Bruggink tijdens de openingsspeech. Zijn medebestuursleden Hilly Kleinnibbelink en Hans Eppink luisteren mee. Foto: Frank Vinkenvleugel
De medewerkers van de Stichting Maatschappelijk Welzijn schonken een grote klok. Foto: Frank Vinkenvleugel
Hilly en Henkie en - net niet zichtbaar - Hans komen door de afgeplakte deur binnenvallen. Foto: Frank Vinkenvleugel
De afgeplakte deur van het Kulturhus. Foto: Frank Vinkenvleugel
Enge Buren vermaakte de aanwezigen bij de opening van het Kulturhus. Foto: Frank Vinkenvleugel
Henkie Bruggink tijdens de openingsspeech. Zijn medebestuursleden Hilly Kleinnibbelink en Hans Eppink luisteren mee. Foto: Frank Vinkenvleugel