Era en Sylvia Vogelpoel en Johanna Hesseling. Foto: Frank Vinkenvleugel
Era en Sylvia Vogelpoel en Johanna Hesseling. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Kerkelijk Centrum feestelijk geopend

DINXPERLO - Helaas ontbrak om druktechnische redenen deze pagina met foto's van zondag 18 september, toen de heropening plaatsvond van het Kerkelijk Centrum. Dat gebeurde na afloop van de druk bezochte kerkdienst in de Dorpskerk. Aan deze dienst hebben veel vrijwilligers mee gewerkt en bij de dienst was ook het Chr. Heurns Mannenkoor present.

De start van de verbouwing begon op 4 november 2015. Tijdens een kerkdienst en daarna werden 200 briefjes van € 5 uitgedeeld aan de aanwezigen, in het kader van de actie: Geef me de vijf. Iedereen natuurlijk blij maar er kwam een verzoek bij om van deze vijf euro een tientje of een veelvoud daarvan te maken. Er werden verkoopacties gehouden, er was een autowasdag.

Tijdens de kerkdienst van 18 september werd op ludieke manier het totale bedrag van de actie bekend gemaakt door de kinderen. Zeven kinderen hadden een A4 met een cijfer erop: 3 nullen, 2 vijven, een 2 en een komma. De bedoeling was om dan in de goede volgorde te gaan staan en uiteindelijk lukte dat ook, want een bedrag met 3 nullen achter de komma kon natuurlijk niet. Dus toen de komma verplaatst was en alle cijfers op de juiste plaats stonden werd bekend gemaakt dat het totaal bedrag €6.250 en met aftrek van het startbedrag van duizend euro bleef dus het fraaie bedrag van € 5.250 overbleef. De opbrengst was half voor de Stichting Voedselbank Oost-Achterhoek en half voor het Kerkelijk Centrum en gebruikers daarvan.

Na de opening was er een gezellig samenzijn en kon men het gebouw bezichtigen. Voor de kinderen waren er spelletjes op het plein en afsluitend was er een buffet, ook weer door vrijwilligers verzorgd.

Zo werd het een geslaagde gemeentezondag van de Protestantse Gemeente Dinxperlo.

De kinderen maken de opbrengst bekend. Foto: PR
De cheque wordt overhandigd. Foto: Derk Beernink
De schrijvers van het boek over de Ontmoetingskerk, Bouwe van der Meulen en Bernhard Nusselder. Foto: Frank Vinkenvleugel
Het buffet als afsluiting. Foto: PR
Oanh Dao en Karlijn Rouwenhorst met hun bloemstukjes. Foto: Frank Vinkenvleugel
De schrijvers van het boek over de Ontmoetingskerk, Bouwe van der Meulen en Bernhard Nusselder. Foto: Frank Vinkenvleugel