De Spolluu spelen tijdens de Harmonicadag in Anholter Schweiz. Foto: Frank Vinkenvleugel
De Spolluu spelen tijdens de Harmonicadag in Anholter Schweiz. Foto: Frank Vinkenvleugel

Fietstocht Heurns Belang

Vervolg van voorpagina

De fietstocht wordt gehouden op zondag 28 augustus, de dag van de Heurnse slag. De route is ongeveer 30 kilometer lang en prima als gezinstocht te fietsen.
Starten voor de tocht is mogelijk vanaf 11.30 tot 12.30 uur bij het Heurnse voetbalveld aan de Linderdijk in De Heurne. De kosten voor deelname zijn 1,50 euro.
Na de fietstocht kan men nog gezellig op het sportveld nagenieten van de Heurnse slag op het Heurnse veld en kijken naar de verrichtingen die de twaalf teams uit De Heurne in een onderlinge sportieve strijd met elkaar uitvechten.


Hamaland wandel- en fietstochten

WINTERSWIJK - WFevenementen houdt op zondag 4 september de Hamalandtochten voor wandelaars en fietsers. Na de geslaagde internationale Fiets4daagse is dit het laatste evenement van het jaar 2016. Start en finish zijn ditmaal bij het recreatiepark Sevinkmolen aan de Meddoseweg in Winterswijk.

Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen zowel wandelaars als fietsers zich inschrijven voor fraaie uitgepijlde tochten door het Winterswijkse buitengebied en het Duitse grensgebied. De fietstochten gaan door de buurtschappen Huppel, Henxel en Ratum, alsmede door het Duitse Gaxel, Vreden, Stadtlohn en Wenningfeld.
De fietsers kunnen kiezen uit een 40 of 60 kilometer lange tocht. Halverwege is er in Vreden een stempelpost, alwaar tevens een drankje of een hapje kunnen worden genuttigd. De fietstochten gaan over kleine wegen, zandwegen en bospaden. De wandeltocht heeft een lengte van circa 15 kilometer en gaat door de buurtschappen Huppel en Henxel, bij wijngaard Hesselink is er een pauzestop gepland. De wandeltocht gaat hoofdzakelijk over bos- en weilandpaden, ook deze is geheel uitgepijld. Deelnamekosten zijn 3 euro per persoon, inclusief een versnapering en een routebeschrijving.


www.wfevenementen.nl


Harmonica's klinken in wildpark

ANHOLT - Zaterdag waren er in de biotopwildpark Anholter Schweiz de gezellige klanken van de harmonica's te horen. De afwisseling van Duitse en Nederlandse muzikanten zorgde voor een gezellige stemming. Bij sommige bekende liederen kon dan ook in verschillende talen worden meegezongen en meegedeind. Vele honderden bezoekers kwamen af op de vrolijke klanken en genoten van de muziek, de mooie natuur en de dieren in het park.


Toertocht voor motor en quad vanaf Kulturhus

LINTELO - Vanaf Kulturhus Lintelo kunnen motor- en quadrijders op zondag 4 september terecht bij Kulturhus Lintelo voor de jaarlijkse toertocht. Tussen 10.30 en 11.30 uur kan er, na koffie met een broodje, gestart worden voor een tocht van circa 170 kilometer. De afwisselende tocht gaat deels door Duitsland richting het noorden van Limburg. Na terugkomst kan men nog rustig napraten in het café of op het terras met een drankje en/of hapje. Bij slechte weersverwachtingen wordt de rit een week uitgesteld.

Deelnemers die beschikking hebben over een navigatiesysteem, krijgen de avond van tevoren via de mail een link hiervoor toegestuurd. Deelname aan deze tocht is voor eigen risico.

Voor meer informatie en deelnamekosten kan men terecht op www.kulturhuslintelo.nl. Opgeven hiervoor kan via info@kulturhuslintelo.nl (voor 2 september).