Benno Mallee van Hartpad spreekt tijdens het DOC, Foto: Frank Vinkenvleugel
Benno Mallee van Hartpad spreekt tijdens het DOC, Foto: Frank Vinkenvleugel

Succesvolle aftrap van
Ondernemerscafé

Vervolg van de voorpagina

Hij haalde het voorbeeld van de Zwarte Cross aan, waarbij de organisatie 7000 mensen heeft ingehuurd, waaronder 4000 vrijwilligers. "Die vrijwilligers zijn allemaal verenigingsleden die voor € 5,00 per uur werken, wat ten goede komt aan hun eigen club. Een goed voorbeeld van Maatschappelijk Ondernemen, want de Zwarte Cross is de laatste jaren uitgegroeid tot een grote onderneming. Krake gaat nu samen met Dinxper Doet en Dinxpers Belang kijken of dit concept ook in Dinxperlo zijn vruchten kan afwerpen."

Zelf hield Boomsma een kleine voordracht over het belang van klantvriendelijkheid; hoe bind je klanten aan jouw winkel of bedrijf. Wat kun je zelf als persoon voor je klant betekenen en wat speelt geluk in je werk voor rol in je dagelijks functioneren. Deze voordracht vormde een mooie brug naar de volgende spreker: Benno Mallee. Samen met zijn vrouw Heidi is hij eigenaar van Hartpad, gevestigd aan de Boesveldsedijk. Heidi heeft onder andere een succesvolle yogaschool en biedt diverse workshops aan. Benno werkt, met inzet van zijn paarden en ezels, als coach voor bedrijven, volwassenen en kinderen. Mallee: "Ik heb in de afgelopen 15 jaar zeer veel leidinggevenden en teams gecoacht en opgeleid op het gebied van leiderschap, verandermanagement en teamontwikkeling." Hij vertelde op boeiende wijze wat het contact tussen mens en dier kan bewerkstelligen, niet alleen voor een individu, maar ook binnen teams: "Als we met een paard in contact komen, scannen ze ons en bepalen of wij bijdragen aan hun veiligheid, of ze ons kunnen vertrouwen en wat onze gemoedstoestand is. Het paard raakt de ziel, het paard heelt, het paard helpt te transformeren."

Tot slot van de avond kreeg Ellen van Minnen-Prins, manager bij de Aaltense Uitdaging en werkzaam bij Figulus, de gelegenheid een pitch te houden over de aanstaande Beursvloer van de Aaltense uitdaging op 4 november.

Boomsma sloot de zeer geslaagde avond af met de aankondiging van de volgende DOC: 29 september, 19.30 uur in het Kulturhus, met als gastspreker Fokke Wijnstra.