Een werk van Ria Wiendels. Foto: PR
Een werk van Ria Wiendels. Foto: PR Foto:

Ria Wiendels exposeert in Koetshuis Slangeburg

BREEDENBROEK - Ria Wiendels, van Galerie-21, exposeert van 27 juli tot en met 31 augustus in het Koetshuis van de Slangenburg.

Kunst betekent voor Ria genieten en dat gevoel wil ze iedereen meegeven. Schilderen is al meer dan 20 jaar haar passie. Zij is begonnen met tekenen en aquarelleren maar is overgestapt naar acryl. In haar schilderijen gebruikt ze naast verf ook vaak andere materialen zoals inkten, zand, marmermeel, krijt en houtskool. In de loop der jaren heeft Ria een geheel eigen stijl ontwikkeld.

De eerste jaren schilderde ze voornamelijk figuratief maar nu is ze helemaal overgestapt naar het abstracte werk. Haar huidige werk is het resultaat van het nemen van risico's en het proces laten gaan zoals het komt. Ze werkt veelal vanuit haar gevoel, de tijd wordt stilgezet. Wat blijft is de schilder en het doek. Niets hoeft en alles mag.

In 2010 heeft Ria Galerie 21 geopend, hierin worden ook werken van andere kunstenaars getoond. In haar atelier geeft Ria schilderles en workshops. Koetshuis Slangenburg is te vinden aan de Kasteellaan 2 in Doetinchem.


www.galerie-21.nl


Na de zomer weer iPad-cursussen voor
senioren bij Careaz

DINXPERLO - Mobieltjes en tablets zijn niet meer weg te denken. Bijna iedereen communiceert ermee. Speciaal voor senioren biedt zorgorganisatie Careaz een iPad-cursus om mee te gaan met de moderne tijd en de aansluiting met kinderen en kleinkinderen te houden. In vier middagen wordt in kleine groepjes alles rustig uitgelegd en geoefend.

Sinds 2014 biedt Careaz maandelijks de iPad-cursus voor senioren aan. Een succes, want al meer dan 150 senioren maakten er gebruik van. In kleine groepjes wordt rustig de basisbediening van de iPad uitgelegd. Zo leren cursisten internet te gebruiken, bijvoorbeeld om dingen op te zoeken met Google, foto's te maken en te verwijderen, boeken te lezen en te e-mailen. Deelnemers nemen zelf hun iPad mee of krijgen er tijdens de lessen één in bruikleen (het apparaat kan niet mee naar huis worden genomen).
Senioren die de cursus hebben gevolgd zijn positief. "De hele cursus verliep goed, alle onderdelen zijn van toepassing. Er valt nog veel te leren over de iPad, maar de basis is gelegd en ik durf nu meer te doen. Je kun er altijd wat bijleren, meer lessen zou prettig zijn. Alles is prima geregeld, fijne samenwerking", aldus een van de senioren die de cursus volgde.

Na de zomer gaan de cursussen na voldoende aanmeldingen weer van start in:
Dinxperlo
Bij Careaz Dr. Jenny aan de Veensgracht 1, groep van vijf tot maximaal acht personen, tijd en data in overleg met de deelnemers.

Borculo
Voor starters op maandag 5, 12, 19 en 24 september van 14.00 tot 16.00 uur, voor meer ervaren gebruikers op maandag 3,10, 17 en 24 oktober van 14.00 tot 16.00 uur, beide bij Careaz J.W. Andriessen aan de Koppeldijk 40, groep van vijf tot maximaal acht personen.

Lichtenvoorde
Vanaf maandag 29 augustus en 5, 12 en 19 september, tijdstip in overleg met de deelnemers, bij Careaz Antoniushove aan de Rapenburgsestraat, groep van twee tot maximaal vier personen.

Senioren die vragen of interesse hebben, kunnen bellen met de receptiemedewerkers van Careaz Dr. Jenny via 0315-657500, Careaz J.W. Andriessen via 0545-251100 en Careaz Antoniushove via 0544-372064.