Er wordt hard gewerkt in het Kulturhus. Foto: Frank Vinkenvleugel
Er wordt hard gewerkt in het Kulturhus. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Thema-avond longkanker

DOETINCHEM - Het Inloophuis Oude IJssel aan de Plantenstraat 2, houdt op donderdag 26 mei van 19.15 tot 21.15 uur een thema-avond over longkanker.

Drs. D. Smits, longarts in het Slingeland Ziekenhuis, gaat deze avond dieper in op het thema: Longkanker; op weg naar een chronische ziekte? Aanmelden voor het bijwonen van deze avond is in verband met de ruimte noodzakelijk. Dit kan via actief@inloophuisoudeijssel.nl of telefonisch op dinsdag, woensdag of donderdag: 0314-646024. Als longarts ziet Smits patiƫnten met veel verschillende aandoeningen, waarvan sommigen te genezen zijn, sommigen chronisch zijn en sommigen niet te genezen zijn. Tijdens de thema-avond wil Smits een update geven over de longkankerdiagnostiek en -behandeling met de nadruk op de nieuwe behandelmogelijkheden.
Tevens wil hij kort iets vertellen over het vrij recent opgerichte Palliatief Team van het Slingeland Ziekenhuis waarvan hij deel uitmaakt.


Bovenverdieping
Kulturhus onder handen
genomen

DINXPERLO - Op de bovenverdieping van het Kulturhus wordt deze dagen druk gewerkt aan een nieuwe inrichting. Onder andere de firma Junker Interieur Systemen zorgt voor een nieuw systeemplafond en nieuwe wanden. Ze gaan het hele gebouw door en begin juni hopen ze in de theaterzaal aan de slag te gaan.

Lezers van Dinxpers Nieuws worden op de hoogte gehouden van de vorderingen.