De kinderclub. Foto: PR
De kinderclub. Foto: PR Foto: PR kinderclub

Kinder- en tienerclub van stichting Jozua

DINXPERLO – Vorige week stond het ontstaan, het doel en het kampwerk van stichting Jozua centraal. Deze week vertellen Paulien Brethouwer (leiding kinderclub) en Tim Boerman (leiding tienerclub) over de kinder- en tienerclub van stichting Jozua. Het clubwerk bestaat al tientallen jaren en veel jongeren zijn in die jaren gekomen en gegaan. Volgende week woensdag sluit de kinderclub het jaar af met het slotfeest. De tienerclub sluit eind mei het jaar af met het tiener1/2weekend.

Door Peter Brethouwer

"Elke week hebben we kinderclub op woensdagmiddag van 14.15 uur tot 15.30 uur in gebouw De Bron aan de Ottenshof," vertelt Paulien.

"We komen dan met ongeveer 30 kinderen in de leeftijd van 6 tot 11 jaar bij elkaar en hebben dan een gezellige middag. Naast een Bijbelverhaal, is er poppenkast en een verwerking. De oudste kinderen mogen altijd houtbranden en de jongere kinderen maken een ander werkje. Natuurlijk zingen we ook veel met elkaar en is er ook een verrassingsstoel. De kinderen die op de verrassingsstoel zitten, zijn de Koningskinderen. Als ze de vraag over het verhaal goed beantwoorden krijgen ze een leuke verrassing. Natuurlijk lukt dat altijd."

Terwijl Paulien vertelt, roept haar dochter Meike: "Ik wil nu het Koningskind zijn. Mag dat, please, please?" Paulien: "Dit vinden de kinderen gewoon heel erg leuk en wij als leiding genieten er echt van."

Naast Paulien zijn er nog een aantal vrijwilligers, die elke week meehelpen. Dat zijn: Mirjam en Annet Klomps, Trudy Staal en Jacqueline Willemsen.

"Het is fijn om de kinderen te vertellen dat God van ze houdt," vervolgt ze. "Volgende week is de laatste middag. Het slotfeest is een extra lange middag, met veel spelletjes op het veld achter ons gebouw. We sluiten met ouders en kinderen in het gebouw af," besluit Paulien.

Tienerclub op zaterdagavond
Naast de kinderclub is er ook een tienerclub. Tim is samen met Willem Jansen, Noortje Ormel Annemarie en Simon Lieftink leiding van de tienerclub. Elke week komen er ongeveer twintig tieners, uit Dinxperlo en Aalten, van twaalf tot zestien jaar bij elkaar in gebouw De Bron. Tim vertelt: "Zelf ben ik altijd naar de kinder- en tienerclub gegaan en uiteindelijk ben ik tienerleiding geworden. Op zaterdagavond is het altijd super gezellig in het gebouw. Samen komen met zoveel tieners is heel bijzonder. Telkens is het weer een mooie ervaring. Met heel verschillende tieners denken we na over het geloof, de Bijbel en de vragen die we daarover hebben. Sommigen geloven, andere twijfelen of zijn helemaal niet zo met het geloof bezig. Soms zijn het gespreksavonden en andere keren is het een Bijbelstudie. Af en toe is er een gastspreker."

Tim vervolgt: "En verder is er veel tijd om te chillen, naar muziek te luisteren, gekke en soms ook vermoeiende spelletjes te doen. De avonden vliegen voorbij. Zoals oom Bob (zo noemen wij Bob Staal altijd) vorige week al vertelde is het heel bijzonder dat in deze tijd jongeren bij elkaar komen rondom de Bijbel."
Om 19.15 uur zijn de deuren van het gebouw geopend en om 21.30 uur is de avond afgelopen.

Tim: "Het is heel gaaf om dit te kunnen doen. Voor je het weet is het al weer half tien, maar eerlijk is eerlijk, soms is het ook wel eens heftig en zwaar, maar gelukkig hebben we altijd club met 2 "man" leiding." Nu het clubjaar bijna ten einde loopt staat er nog een afsluitende tiener1/2weekend voor de deur. "We hebben gekozen voor een half weekend, waarin we echt het jaar samen willen afsluiten. Iedereen kan dan op zondag weer zijn eigen gang gaan."

Nieuwe seizoen
Paulien: "Als de zomervakantie voorbij is, beginnen de clubs weer. Natuurlijk hopen we dat er heel veel kinderen en tieners blijven komen en nieuwe jongeren zijn ook van harte welkom, ook als je niet altijd kunt. Gelukkig zien we heel veel jeugd terug op het kinder- of tienerkamp. Als je meer wilt weten, kijk dan even op: www.stichtingjozua.nl of bel me: 035-653672."