Rocco Ostermann. Foto: Frank Vinkenvleugel
Rocco Ostermann. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Donnerwetter met Rocco Ostermann komt met nieuw album

Titel: Pavlov Beauty Saloon

Door Waltraud Wensink

DINXPERLO - Het is bijzonder dat we hem überhaupt te pakken hebben kregen voor een interview, maar Rocco Ostermann kwam graag vertellen over zijn geweldige plannen en over het uitkomen van het nieuwe album van zijn band Donnerwetter. Rocco Ostermann, schrijver, verteller, musicus, theater, en welk excentriek label kan je er eigenlijk niet op plakken, zit vol met ideeën en plannen. Met zijn Dinxperse roots is het geweldig dat we hem zo regelmatig nog mogen volgen. Met een ietwat Arnhems accent stapt hij het terras bij LeF op, maar een klein kwartiertje later kan je toch wel horen waar hij echt vandaan komt.

Festival en album
Het is lastig om bij Rocco niet af te dwalen en hij praat gemakkelijk een eind weg, maar hij slaagt er in om met de nodige humor en mooie verhalen toch het een en ander te vertellen over het nieuwe album van het succesvolle Donnerwetter. Rocco: "Er verschijnen twee nieuwe albums in zes weken tijd. Met de band 'Shaking Godspeed' zal in juni het album 'Rumspringa' uit komen. Met Shaking Goodspeed zijn we een geweldige samenwerking aangegaan met het theatergezelschap Orkater en zullen hiermee het land in gaan. Dat zal in 2017 zijn. Een première echter al op het Oerol Festival op Terschelling. Daar horen jullie te zijner tijd meer over. Het album van Donnerwetter hebben we Pavlov Beauty Saloon gedoopt. We zullen ons album presenteren in Arnhem in het Luxor op 14 mei. We hebben ook het Festival Donnerwetter Day gecreëerd." Donnerwetter Day wordt groots aangepakt en hoe mooi dat je dan ook op die dag een album mag presenteren. Rocco: "Luxor is het Paradiso van de Achterhoek. Het wordt geweldig. Nonstop muziek, theater, diverse kunststromingen, het wordt een intens programma van tien uur lang. We willen er een jaarlijks terugkerend festival van maken." Lachend voegt Rocco er aan toe: "Dus a'j niks te doen hebt…"

Festival krant
Voor Donnerwetter Day is een excentriek en prachtig festivalkrantje gemaakt. Hierin staat alle info die je maar wilt over dit komende festival. "Je kunt op Donnerwetter Day zelfs een wereldrecord verbreken. Zelf hebben we in 2015 het wereldrecord grootste aantal liveoptredens binnen 24 uur op onze naam gezet." In het krantje staan een aantal prachtige voorbeelden die uiteenlopen van 'de ideale schoonzoon zijn' tot 'wereldkampioen oksel likken'. Een ding is zeker, het krantje zelf is al de moeite waard om er eens door heen te bladeren en het geeft mooi weer wat je mag verwachten op Donnerwetter Day. Enkele namen van acts die we tegenkomen in het krantje zijn Andre Manuel, Roos Rebergen, Floor Kraaijvanger, Oude jeugd, en vele anderen unieke samenwerkingen zullen de revue passeren.

Mouwen opstropen
Het succes dat Rocco heeft, zowel solo als met de diverse bands, heeft hij zeker niet te danken aan een schamele inzet. Integendeel. Rocco: "Het is hard werken in dit wereldje. Als je denkt dat je er eindelijk bent, dan begint het pas. Het is dan misschien zelfs zo dat het 20% muziek maken is en 80% de mouwen opstropen. En dat vergt natuurlijk ook wat van jezelf. Er zijn weken bij van tachtig uur en dan is het echt wel belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt met gezonde voeding op zijn tijd, voldoende slaap en niet te veel alcohol en dergelijke. Dat trekt je lijf dat niet. Voor Donnerwetter geef ik alles. Daar steek ik een hoop energie in maar krijg er ook veel voor terug."

Rocco ziet zichzelf niet als een bijzonder persoon, maar weet wel van zichzelf dat hij veel kan en gelooft ook in zichzelf. "Ik ben erg veel in de weer met spelen, repeteren, platen maken, en al wat daar zo bij komt kijken. Ik heb niet eens tijd voor mijn boekje, dat ik nog wil gaan uitbrengen. Ik kom aan een aantal zaken gewoonweg niet toe op dit moment." Hij kijkt met veel trots en plezier terug op zijn performance bij Star light afgelopen jaar in Dinxperlo.

Ambities
Rocco vertelt: "Ik ben door de jaren heen behoorlijk gegroeid. Maar ik zou graag nog eens op buitenlandse festivals willen spelen, nog meer fantastische platen willen maken en het theater in. Daarnaast wil ik graag film maken en boeken schrijven. Ik wil graag ruimte en tijd, ik wil fris blijven en mijn oog moet reizen. Er is nog genoeg wat ik wil.". Donnerwetter nodig iedereen uit om bij hun album presentatie en Donnerwetter Day aanwezig te zijn op 14 mei in Luxor Live in Arnhem. Het album Pavlov Beauty Saloon is vanaf 13 mei verkrijgbaar als lp, cd en digitaal. Donnerwetter bestaat uit Rocco Ostermann, Wout Kemkens, Mathijs Stronks en Mike Visser. De deuren van Luxor Live openen om 19:00 uur. De eerste act begint om 19:15 uur. Meer info op de facebookpagina van Donnerwetter.

PR Donnerwetter